Magnus Carlsen brøt forbannelsen – slo turneringslederen for første gang på seks år

Nå er nordmannen i tet før alt skal avgjøres i helgen.

Publisert Publisert

Magnus Carlsen tok en etterlengtet seier mot Veselin Topalov og overtok ledelsen i Shamkir Chess i Aserbajdsjan. Her fra et tidligere parti mellom dem. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan.

Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

Carlsen hadde en engelsk åpning med c4, Sc3 mot Topalov i det som ble et langvarig parti. Nordmannen måtte ifølge Matt & Patt jobbe hardt for å vinne sluttspillet med dronning mot tårn og løper. Først etter 56 trekk og fem timers spill var seieren i boks.

Les også

Pressekonferansene i storturnering stemples som «pinlige». Carlsen skulket: – Jeg ville heller ha bot

Les også

Ekspert reagerer sterkt: – Det Karjakin gjør, er en hån

Topalov ledet turneringen før torsdagens parti, men nå er Magnus Carlsen på topp med 4,5 poeng. Han er et halvt poeng foran Topalov, kinesiske Ding Liren og nederlandske Anish Giri.

Fredag spiller Carlsen mot Giri med svarte brikker, før han avslutter med hvite brikker mot Ding avslutningsdagen lørdag.

(©NTB)

Publisert