Leikvoll Moberg: - Vi kan slå Brann også

— En håndsrekning til Brann, men aller mest en håndsrekning til oss selv, sier kampens beste spiller etter 2-0-seieren over Hødd.

POENG OG SELVTILLIT: Vegard Leikvoll Moberg vant midtbanekrigen mot sine Hødd-rivaler. På toppen av det scoret han målet som brakte Åsane på sporet av en av sesongens viktigste seierer til nå. Triumfen over topplaget fra Ulsteinvik gir selvtillit inn mot lokaloppgjøret mot Brann.
  • Knut Langeland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Etter tre strake seirer i sesonginnledningen, har jubelstundene vært få og langt imellom på gressbanen inntil Vestlandshallen. På de ti siste kampene er det blitt åtte tap. Søndagens triumf over en av Branns opprykksrivaler smakte desto bedre for de oransje.

En sjelden fulltreffer

— Helt ubeskrivelig, sier kampens gigant, en 24 år gammel midtbanekriger fra Os, som attpåtil scoret det forløsende 1-0-målet 17 minutter ut i oppgjøret. En sjelden begivenhet, ifølge hovedpersonen selv.

— Jeg tror det er 40 år siden sist jeg scoret, men jeg hadde en god følelse i dag. Det fungerte bra for meg og for laget. Dette viser at vi kan når vi er på, sier lysluggen, som moralsk sett ble en slags tomålsscorer. Seks minutter før pause feide han ballen i mål fra distanse, men scoringen ble annullert for offside på Kristoffer Nesse Stephensen. Uforståelig for de fleste av de 402 på tribunen.

En kriger

— Helt ubegripelig, sier trener Kjetil Knudsen.

— Men heldigvis ble det ikke utslagsgivende i denne kampen.

Knudsen beskriver sin midtbanegeneral som en pålitelig og arbeidsom kriger. Mot Hødd ryddet han unna i stor stil og dominerte midtbanen med selvfølgelig autoritet. På Joachim Soltvedts frispark i tverrliggeren var han på plass på femmeteren og fikk pirket ballen over streken til fortjent ledelse.

Én sjanse

Et av divisjonens beste lag fikk ingenting til på Myrdal-gresset. Først etter 87 minutter skapte de sin første og eneste sjanse. Men da hadde allerede venstrebacken Martin Ueland trygget seieren med sin stupheading til 2-0. Forarbeidet var det igjen den tidligere Brann-rekrutten Joachim Soltvedt som sto for.

Åsane hadde gjort hjemmeleksen sin godt foran møtet med cupmesterne fra 2012. Kjetil Knudsen mener blåtrøyenes tafatthet langt på vei skyldes mottrekkene de ble møtt med.

Nøye kartlagt

Laget som slo Brann 3-0, og Åsane 4-0, i vår, fremsto som puslete, trege og upresise.Stortalentet Fredrik Aursnes ble overskygget av i første rekke Vegard Leikvoll Moberg, men også av Stian Nygard. Fremover på banen var det langt mer pondus over bunnlaget fra nordre bydel enn over topplaget fra Ulsteinvik.

— Jeg tror det er vår fortjeneste, for vi har studert dem nøye, sier Kjetil Knudsen. Onsdag venter Brann på Stadion. Åsane tar byturen med en ubeskjeden ambisjon om å vinne.

Ingenting å tape

— Vi hadde dem på gaffelen og vel så det her på Myrdal. Det var uflaks at vi ikke vant den kampen. Og selv om jeg selvsagt ønsker dem tilbake i eliteserien, vil ingen juble mer enn meg om vi slår Brann. Vi har ingenting å tape og ingenting å være nervøs for,sier Åsane-treneren.

— Vi viser at vi kan vinne mot gode motstandere. Det er fullt mulig med flere seirer som denne, sier Vegard Leikvoll Moberg. Og gleder seg til kampen på Stadion.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
  3. Hødd

Les mer om dette temaet

  1. Åsane brøt tapsrekken mot sjanseløse Hødd

  2. Slik vant Åsane mot Hødd

  3. Her slipper Nest-Sotra inn fem minutter på overtid

  4. Se Follo rundspille Ranheim

BT anbefaler

Seks hurtigtester var positive. PCR-testene var negative.

Hun har korona, sier FHI-overlege. Hun har ikke korona, sier labsjef på Haukeland.

LES SAKEN