Aston Villa-kapteinen er kreftsyk

<p>Diagnostisert med akutt leukemi.</p>

FILE - This is a Sunday, Aug. 29, 2010 file photo of Aston Villa's Stiliyan Petrov, right, and Everton's Tim Cahill vie for the ball during their English Premier League soccer match at Villa Park in Birmingham, England. Aston Villa said Friday March 30, 2012. club captain Stiliyan Petrov has been diagnosed with acute leukemia. (AP Photo/Akira Suemori, File)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Det er Aston Villas offisielle hjemmeside som bringer nyheten.

Stilijan Petrov skal ha følt seg uvel og hatt feber etter sist helgs kamp mot Arsenal, og påfølgende undersøkelser ga ikke resultatene man håpet på.

— Vi forventer å finne ut mer om Stilijans tilstand i nær fremtid, og vi har reagert raskt for å støtte han og hans familie, heter det i uttalelsen fra klubben.

— Fremover ber vi om at Stilijans ønske om ro følges, og vi vil komme med oppdateringer etter hvert som situasjonen utvikler seg.

— Stiliyan er verdsatt av mange, og klubben vil gi ham all mulig støtte for at dette skal få en positiv avslutning.

Lang karriere i England

32-åringen kom til Aston Villa i 2006, og har etablert seg som en av fansens favoritter gjennom en oppofrende spillestil.

Midtbanespilleren er også klubbens kaptein, og har denne sesongen fått 27 kamper i Premier League, hvorav det har blitt fire nettkjenninger.

Det finnes flere former for leukemi av varierende alvorlighetsgrad, men det har ikke kommet frem hvilken form Petrov har fått.

Det er likevel klart at det er akutt leukemi, og ifølge Kreftforeningen kan man derfor vente at behandlingen settes i gang raskt.

Publisert: