Ingen oppvask for Northug

<p>Snakket ikke med pressen og møtte ikke opp til premieutdeling.</p>

Trondheim 20120204.Norges Cup helg i Trondheim. Tjue centimeter nysnø sørger for tøffe forhold under lørdagens 15km fri i Granåsen, Trondheim. Petter Northug jr.(bilde) slett seg til 15plass i snøværet 1:19 bak gullgutten Finn Hågen Krogh. Etterpå stakk han til skogs uten å snakke med media for andre dagen på råd. Her med pappa John(tv)Foto: Ned Alley / Scanpix
Trondheim 20120205.Norges Cup helg i Trondheim. Fine forhold i Granåsen under Norgescup avslutning søndag. Finn Hågen Krogh(tv) tok sølv ett tiendedel bak Petter Northug jr. og Ronny Fredrik Ansnes(th) endte på 3plass 10,1 etter under 10km klassisk i Granåsen, søndag. Foto: Ned Alley / Scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Petter Northug forklarte seg mandag for landslagssjef Vidar Løfshus, men helgens uheldige mediehåndtering får ingen umiddelbare konsekvenser.

– Jeg har snakket med Petter og senere har jeg hatt oppklarende telefonmøte med John Northug, Otto Ulseth og Trond Nystad, der vi gikk gjennom helgens episoder i Granåsen. Det var helt klart uheldig mediehåndtering, men gjort er gjort og spist er spist, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Petter Northug gikk tre norgescuprenn i Granåsen, men nektet å uttale seg til mediene som var møtt fram.

Søndag droppet han å stille til premieseremoni etter å ha vunnet 10-kilometeren.

– Problemet er at vi ikke har hatt noe medieopplegg for Petter i nasjonale renn. Vi bør kvalitetssikre det i enda større grad. Vi bør ha et opplegg som det blir informert om på forhånd, mente Løfshus.

Petter Northugs medierådgiver Otto Ulseth vil ikke kommentere denne saken overfor Adressa.no.

Må involvere seg

I OL-året 2010 kom Otto Ulseth inn som Northug mediemann. Det samarbeidet har båret frukter, og forholdet mellom Northug og norske medier har endret seg mye.

– Petter ønsker å fortsette samarbeid med Otto Ulseth, men det blir en utfordring framover å få Petter mer involvert i det som omhandler mediene. Otto er den helt klare sjefen på disse spørsmålene, men Petter bør involvere seg litt mer i mediearbeidet. Otto kan faget, men Petter bør ytre sine egne meninger mer, sa Løfshus.

– Pilen har gått rett til himmels siden Otto tok over i 2010. Petter har vært en helt annen person, men han er også blitt veldig, veldig ettertraktet. Dette rives jo raskt ned med episoder som i helgen, og det ønsker vi ikke skal skje, sa Løfshus.

Landslagsledelsen har ikke rådført seg med andre innen mediehåndtering.

Ingen A4-utøver

Ulseth er også medieansvarlig for sprint— og allroundlandslaget. Rolf Nereng har ansvaret for kvinnene, og spesielt for Marit Bjørgen.

– Mediene opplever at Marit Bjørgen og Therese Johaug ofte er mer samarbeidsvillige enn Northug. Hvorfor er det blitt slik?

– Det ligger jo litt i personligheten til Petter. Han er litt sky og utenfor A4-utøveren. Han er kanskje litt rappkjeftet og kommer med mange rare melding, men for skiforbundet er det interessant, og vi ønsker ikke å endre så mye på det, sa Løfshus.

Til helgen reiser de norske utøverne til tsjekkiske Nove Mesto, og Løfshus håper at herrelaget viser seg mer fram enn tilfelle var i Rybinsk i helgen

(NTB)

Publisert: