Mol og Sørum herjer videre og tangerte norsk rekord

Stjerneduoen Anders Mol og Christian Sørum har vunnet tre strake firestjernersturneringer i sandvolleyball.

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum har vært i storform den siste tiden. Søndag vant de sin tredje firestjernersturnering på rad.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Med det tangerte de den norske rekorden for antall seirer i verdensserien. Det ble klart etter at hjemmehåpene Ondrej Perusic og David Schweiner ble slått i søndagens finale i tsjekkiske Ostrava.

Etter tap 17-21 i første sett slo nordmennene tilbake og vant etter 21-15, 15-10 i de to neste.

Dermed har Mol og Sørum tangert den norske rekorden til Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide i antall seirer i verdensserien. Parene står nå med syv triumfer hver.

Kvalheim og Maaseide dominerte internasjonal sandvolleyball på 1990-tallet og ble verdensmestere i 1994. Det er det foreløpig eneste VM-gullet Norge har i sandvolleyball.

Les også

Mol og Sørum topper VM-rankingen som første europeiske lag noensinne

Kvalheim imponerte

Den tidligere stjerneduoen er meget imponert over Mol og Sørum, som har tatt sandvolleyballverdenen med storm siden forrige sommer.

– For noen år siden trodde jeg helt ærlig at ingen norske lag skulle ta rekorden vår på veldig lang tid. Så dukket Mol og Sørum plutselig opp og spiller fletta av verdenseliten. Det er utrolig imponerende, sier Jan Kvalheim i en pressemelding fra Norges Volleyballforbund.

Mol og Sørum står nå med 18 strake seirer. Nylig vant de to firestjernersturneringer i Brasil og Kina.

– Jeg er sikker på at Anders og Christian tar både vår rekord og andres rekorder de neste årene. Det er veldig morsomt å følge med og heie dette frem, sier Kvalheim videre.

Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum har vært i strålende form det siste året.
Les også

Mol og Sørum vant nok en storturnering i sandvolleyball: – Vi følte oss som dritt

Slo tilbake

I starten av finalens første sett fulgte lagene hverandre som skygger, men etter hvert fikk tsjekkerne et lite overtak foran heltente hjemmesupportere. Mol og Sørum måtte for en sjelden gang se seg slått med 17-21 i første sett.

Tross den tøffe åpningen slo den norske duoen tilbake og vant andre sett 21-15.

I det tredje og avgjørende settet var det ingen tvil om hvem som skulle løfte tittelen og innkassere premiepengene. Selv om en del poeng gikk tapt i avslutningen, viste Mol og Sørum hvorfor de topper verdensrankingen og sikret seieren med 15-10.

I seiersintervjuet etter kampen var de seiersvante nordmennene mest opptatte av å hylle motstanderne og deres hjemmepublikum i Ostrava.

– Tsjekkerne spilte veldig, veldig bra i dag. Jeg håpet nesten at de skulle vinne fordi det er hjemmebanen deres. Til neste år håper jeg de vinner gull. De har spilt en god turnering, og jeg er glad på deres vegne, sa Anders Mol.

Toppseedet i VM

I søndagens semifinale gjorde de norske gutta kort prosess med sine russiske motstandere Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij og vant to strake sett med 21-17, 21-15 i den tsjekkiske sanden.

Lørdag ble tyskerne Julius Thole og Clemens Wickler slått i kvartfinalen, etter at canadiske Sam Pedlow og Sam Schachter ble beseiret i åttendedelsfinalen. Dit tok de seg med to seire i gruppespillet tidligere i uken.

Tirsdag kom beskjeden om at nordmennene topper seedingen til VM i Hamburg i juni og juli.

(©NTB)

Publisert
  1. Sandvolleyball
  2. Christian Sørum
  3. Anders Mol
BT anbefaler

Det var «vinn eller forsvinn». Nå har hun tapt gårds­striden for tredje gang.

Saken om Haugland bondegård har vært oppe i Høyesterett. Men også der tapte Malene Johnsen og naboen saken.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Politiets søk går over i ny fase

  2. Her satt han og gamet. Så ble rommet pepret med stein.

  3. Trøbbelet for Bybanen er løst

  4. Hemmelig super­stjerne skulle samle 45.000 mennesker på Dokken. Nå er det avlyst.

  5. Øyvind oppdaget at en kjenning er antivakser. Hvordan skal han forholde seg til det?

  6. Helsedirektoratet mener Øygarden er i en kritisk situasjon. – Det var egentlig veldig udramatisk.