Van Dijk ydmyket i skadecomebacket

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020. Torsdag var han tilbake på banen for Merseyside-klubben og ble ydmyket av tidligere Manchester City-spiller Stevan Jovetić.

 • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert

Før kampen meldte Liverpool-trener Jürgen Klopp at van Dijk skulle få 20 minutter spilletid, og som bestilt entret stopperkjempen gressmatten da klokken tikket 68 minutter.

– For 285 dager siden begynte jeg på en reise tilbake mot å spille fotball igjen. Det er vanskelig å uttrykke hvordan jeg har det nå, men det er viktig for meg å si at jeg føler meg velsignet for å ha fått støtte fra så mange utrolige mennesker, skriver nederlenderen på Twitter etter kampen.

Inn kom også Joe Gomez, som han vært ute siden Premier League-kampen mot Manchester City åttende november 2020.

Liverpools nederlandske midtstopper måtte forlate banen i Merseyside-derbyet i oktober etter kun syv minutter, etter et ublidt møte med Everton-keeper Jordan Pickford.

Nederlenderen startet treningskampen torsdag på benken, og måtte se store deler av den fartsfylte kampen fra sidelinjen. Berlin-laget gikk raskt opp i ledelsen med både ett og to mål av Santiago Ascacibar og Suat Serdar.

Liverpool fikk opp dampen mot slutten av førsteomgangen, og utlignet etter mål av Sadio Mané og Takumi Minamino.

Tidligere Manchester City- og Inter-spiller Stevan Jovetić satte inn det tredje målet for Hertha Berlin, 20 minutter inn i andreomgangen.

Spissen scoret sitt andre, og doblet ledelsen 15 minutter senere, da han rundlurte van Dijk i skadecomebacket, og satte ballen lekent i mål.

Liverpool-angriper Alex Oxlade-Chamberlain pyntet på resultatet for «hjemmelaget», da det sto igjen to minutter av full tid, med en kanonkule av et skudd.

TILBAKE: Virgil van Dijk var tilbake på banen for første gang siden oktober 2020 under treningskampen mot Hertha Berlin torsdag.

Merseyside-klubben ble skadelidende forrige sesong uten van Dijk, men med fem strake seiere på slutten av sesongen berget de en tredjeplass bak Manchester City og Manchester United.

– I og rundt laget utgjør han en enorm forskjell for oss, sier Liverpool-back Trent Alexander-Arnold til Liverpoolfc.com og utdyper:

– Fantastisk fyr, fantastisk spiller. Men innvirkningen han har på oss er enorm. Han vet hvilken rolle han har i laget som leder, og som en av kapteinene.

Publisert
 1. Fotball
 2. Liverpool FC
 3. Virgil van Dijk
 4. Hertha Berlin
 5. Sadio Mané
BT anbefaler

Da Liv Monika (16) møtte barnevern og psykologer, lukket hun seg. Men på mobilen lå en historie få voksne fikk høre.

Liv Monika (16) var for frisk for psykiatrien, men for syk for barnevernet. Da hun ble sendt som en kasteball i systemet, ble livet umulig å leve.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Mistenker hærverk på togstasjon

 2. Tunneler ved Nesttun stengt etter melding om brann

 3. Utenfra likner den en hurtig­båt. Bli med inn i superfartøyet.

 4. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

 5. Visste ikke om pass­regel. – Provoserer at andre betalte seg frem i køen.

 6. Meklingen i oppgjørene for stat og kommune fortsetter på overtid