Pappa Ruud om skadeproblemene før semifinalen: – Sier han er klar for kamp

Kveldens ATP-semifinale mellom Casper Ruud (22) og franske Arthur Rinderknech (26) går som planlagt, selv om nordmannen slet med en skade i gårsdagens kvartfinale.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Casper Ruud hadde tydelige problemer med høyre skulder og arm da han til slutt vant den smådramatiske kvartfinalen mot Mikael Ymer i går.

Det var såpass plagsomt at han måtte få behandling i starten av det andre settet, men han fullførte kampen og vant til slutt 2–1 i sett etter å ha vært i skikkelig trøbbel mot sin svenske rival.

Rundt kl. 16 er den norske tennisstjernen igjen i aksjon, og med seier spiller han sin tredje strake ATP-finale.

På spørsmål om skadesituasjonen svarer trener og pappa Christian Ruud følgende til VG på sms:

«Han sier han er klar for match i dag».

Les også

Skadeplaget Ruud «gruset» svensken i thrillerkamp

– Skaden er et resultat av slitasjen som kommer når det er mange kamper og mye serving. Han hadde en lang kamp onsdag kveld mot Mario Vilella, og en ny tøff kamp nå. Det blir få timer restitusjon, da blir han litt ekstra kjørt, forklarte Christian Ruud til VG torsdag kveld etter seieren mot Ymer.

Da er det i alle fall gode nyheter at 22-åringen har meldt seg «klar til kamp», selv om det ikke betyr at han er 100 prosent.

– Armen føltes ikke så bra i dag, men det er en del av gamet. I dag var den ekstra vond, men jeg ble litt bedre etter å ha fått behandling. Vi får se, men jeg tror jeg kan føle meg bedre i morgen, sa Ruud etter seieren mot Ymer i går.

NABOTHRILLER: Casper Ruud takker Mikael Ymer for kampen etter å ha hatt store problemer mot svensken i kvartfinalen.
Les også

Kyrgios slettet Twitter-melding rettet mot Ruud

Pappa Ruud har følgende vurdering av franske Rinderknech, som er rangert på 91. plass i verden for øyeblikket:

– Han er en spiller som har kommet veldig de siste par årene, og utviklet seg mye selv om han ikke kan regnes som veldig ung. Han er fryktelig svær (196 cm, red.anm.) og server i 230 km/t. Ballen spretter veldig høyt på grusen i Kitzbühel, og det er en fordel for Rinderknech som har en tung serve og god forehand.

– Så har han en litt svakere backhand, og det skal bli spennende å se hvordan Casper kan utnytte det, legger Christian Ruud til.

Semifinalen, og en eventuell finale, med Casper Ruud sendes direkte på VG+.

Publisert: