Daniel-André Tande tilbake i Norge

27-åringen kom tilbake til Norge fredag ettermiddag med ambulansefly.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Han ble fløyet med ambulansefly fra Ljubljana til Gardermoen fredag og har landet på norsk jord, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen til VG.

– Han er nå i trygge hender i det norske helsevesenet og det har han også vært i det slovenske helsevesenet siden han møtte «moder jord» i Planica på en svært dramatisk måte forrige torsdag, skriver Bråthen i en SMS.

Torsdag i forrige uke falt Tande stygt i skiflyvingsbakken i Planica. Han ble fraktet til sykehus i Ljubljana med helikopter. Der fikk han påvist et brukket kragebrein og punktert lunge. 27-åringen ble så lagt i kunstig koma.

For fem dager siden ble Tande vekket fra koma og ble nylig flyttet fra intensiv- til traumeavdelingen på sykehuset.

– Han blir nå ført videre til et sykehus i Norge, jeg vet foreløpig ikke hvilket, opplyser Clas Brede Bråthen.

Les også

Hoppsjefen: – Selv fra sykesengen hadde han smilet på lur

– Hvordan er det med ham?

– Det går etter forholdene veldig bra. Den dialogen vi har hatt med Daniel til nå, har vært veldig god og oppløftende med tanke på hvor dramatisk dette så ut hvis vi går en uke tilbake i. Det er smått sensasjonelt at det er så bra med ham.

– Men samtidig er han nok avhengig av å bli fulgt tett opp av medisinsk personell i noe tid fremover, sier Clas Brede Bråthen.

Han har tidligere hyllet hjelpen fra både skiforbundet og sykehuset i Slovenia. Fredag ble Tande altså fløyet fra Ljubljana til Gardermoen.

Publisert: