Vålerenga sikret historiens første seriegull: – Det er helt sykt

VALLE/KLEPP (VG) (Vålerenga - Arna-Bjørnar 4–0, Klepp - Rosenborg 1–2) Vålerenga-spillerne gikk rundt med tårer i øynene etter den historiske toppserietriumfen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg var viktig i dag, og kjenner kvalitetene mine. Det var rørende å vinne etter alle utfordringene i år. Det er godt for meg å avslutte på denne måten. Vi har gitt alt for å få til dette, sier Spitse til VG, og sier hun har en følelse av «Mission Accomplished».

Klubbens store profil Sherida Spitse, som har spilt VM-finale, tok til tårene da seriegullet var sikret og poengterer at dette betyr veldig mye for henne.

Etter gullsesongen med Vålerenga, tre år etter at hun kom til klubben, drar hun nå til hjemlandet Nederland. Der skal hun spille for storklubben Ajax, men først gjenstår cupfinale og to CL-kamper mot Brøndby.

Celin Bizet Ildhusøy sørget for 3–0 scoringen som definitivt punkterte spenningen i gullkampen, som sto mellom tre lag før siste serierunde. Hun var høyt oppe etterpå.

– Jeg har aldri vært med på det før. Det er helt nytt. Det er veldig kjekt med denne gjengen her. Vi har jobbet så hardt dette året. Det har vært corona og det har vært mye. Jeg tror det er veldig fortjent, sier Ildhusøy.

Det mener også Sigrid Heien Hansen etter feiringen med gullhatter ute på gressmatten foran det antallet fans som fikk komme inn på stadion.

– Jeg har grått i en halvtime nå. Det er helt sykt. Dette er et vanvittig godt utgangspunkt for et permanent tronskifte. Det er mye som forandrer seg i et overgangsvindu. Men akkurat nå har vi vært best av alle lagene i Norge, sier Hansen.

Men det har vært en nervepirrende ferd mot seriegull for klubben. Vålerenga-spillerne virket tydelig anspente på oppvarming og gjentok «bare senk skuldrene, jenter» til hverandre igjen og igjen. De måtte vinne for å ha seriegullet i egne hender, ettersom Rosenborg var à poeng og Avaldsnes bare var ett bak.

– Det er veldig overveldende. Utrolig deilig å vinne, men jeg tror ikke jeg har innsett det ennå. Det er litt sykt, egentlig, sier Andrine Tomter, som samtidig roser Rosenborg for å ha tatt sølv på første forsøk etter navnebyttet.

Ingen tvil

Ledestjernen Sherida Spitse inn ledermålet på et lekkert frispark bare tre minutter og 50 sekunder ut i kampen.

Ikke lenge etter tvang de fram et hjørnespark og slo den inn på bakre stolpe. Der stakk Ingibjörg Sigurdardottir pannebrasken fram og styrte inn 2–0 før halvspilt omgang.

Og etter en time ødela bergenserne det fryktelig for seg selv, som til slutt førte til at innbytter Celin Bizet Ildhusøy kunne trille inn 3–0. Reprisene viste imidlertid at Ajara Njoya burde blitt avblåst for offside i trekket i forkant.

Catherine Bott fikk gå helt alene gjennom gjestenes forsvar og trille inn 4–0 ti minutter før slutt.

Les også

Vålerenga-spillerne må i karantene: - En håpløs situasjon

Rosenborg tok på sin side ledelsen på Jæren mot Klepp like etter pause, og en dobling halvveis i andre omgang gjorde at spenningen ikke ble helt borte. Likevel måtte trønderne score fem mål til for å vinne på flere scorede mål, et mirakel de aldri var i nærheten av å gjennomføre.

En sen Klepp-redusering fastsatte resultatet til 2–1, og Rosenborg går hele sesongen gjennom uten å tape i serien. De feiret vilt da de mottok sølvmedaljene.

– Det er selvfølgelig litt bittert at vi taper gullet på målforskjell, men vi er fornøyd med sølv, sier Rosenborg-trener Steinar Lein til VG.

Avaldsnes måtte vinne og var avhengig av hjelp i de andre kampene for å vinne gullet, men det ble bekmørkt etter en tung start.

De tapte til slutt hele 4–0 mot Sandviken.

Les også

Siste runde i Toppserien spilles som planlagt: – Må gjøre det beste ut av det

Lite å stille opp med

Arna-Bjørnar hadde rett og slett ikke, med et par unntak, noe særlig å stille opp med på Valle og det tok ikke lang tid før alle skjønte hvor gullet skulle ende opp.

Vålerenga tok sin første medalje med sølvet bak LSK Kvinner i fjor, og i danske Jack Majgaard Jensens aller første sesong som hovedtrener blir de første lag som vipper LSK Kvinner ned fra tronen siden 2013.

Neste søndag kan de ytterlig sementere tronskiftet i cupfinalen. Da møter de ingen ringere enn ... LSK Kvinner.

Åtte år siden Vålerenga første gang deltok i Toppserien, løfter de pokalen på Intility Arena.

Ventetiden er over.

Publisert:

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering