Start fikk bank i Sørlandsderbyet: Målfest i Obos-ligaen

(Start – Jerv 2–4) Start tok ledelsen to ganger, men hadde ikke noe å svare med da Jerv tok kommando i andre omgang. Dermed ble det tap i deres første hjemmekamp for sesongen i Obos-ligaen.

 • NTB, VG
 • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det ble i det hele tatt en målfest i de fem kampene som ble spilt i Obos-ligaen onsdag kveld. Hele 23 mål ble i de fem kampene og seks av dem kom på Kristiansand.

Opprykkshelten Martin Ramsland sendte Start i ledelsen etter syv minutter, men bare fire minutter senere utlignet Diego Campos fra straffemerket. Ramsland sendte Start tilbake i ledelsen etter en halvtime, men fire minutter senere utlignet Campos igjen.

I den andre omgangen var det Jerv som tok kommando. Erik Tobias Sandberg og Akeem Latifu scoret begge etter hjørnespark og sørget for at Grimstad-laget Jerv vant 4–2 i Kristiansand.

Seieren er Jervs første mot Start i en tellende kamp siden 1962, skriver Fædrelandsvennen.

– Å vinne 4–2 her er kruttsterkt. Jeg synes vi fortjener det og vi har sett det komme. Vi har sett oss selv i vinter og selvtilliten og troen på det har vokst og vokst. Det som sies av spillerne selv inne i garderoben er helt fantastisk. Dette var morsomt, sier Jerv-trener Arne Sandstø til Discovery etter kampen.

Start var langt fra den eneste opprykksfavoritten som fikk problemer onsdag. Ranheim tapte hele 5–2 borte mot Bryne, i det som var Brynes første seier i Obos-ligaen siden nedrykket i 2016.

Aalesund, som i likhet med Start rykket ned fra Eliteserien etter fjorårets sesong, gikk på en smell borte mot Raufoss.

Start ledet både 1-0 og 2-1 hjemme over nabo Jerv, etter to mål av Martin Ramsland, men det var Jerv som kunne juble til slutt. Det sto 2-2 til pause før Erik Tobias Sandberg og Akeem Latifu scoret to mål på seks minutter i starten av den andre omgangen for Jerv. Også der tok Aalesund ledelsen to ganger, men i andre omgang var det Raufoss som fikk inn de to eneste målene og vant 4–2.

Noen færre mål ble det i de to andre kampene.

I Oslo vant HamKam 2-0 over KFUM etter scoringer av Kristian Eriksen og Ruen Alegre. Kjetil Rekdals lag har full poengpott etter to kamper og en målforskjell på 5–0.

Stjørdals-Blink slo Sogndal 2-1 selv om laget måtte avslutte med ti mann etter at Jakob Rømo Skille ble utvist. Ask Tjærandsen-Skau ble matchvinner åtte minutter før slutt med et nydelig frispark i krysset fra rundt 25 meters hold.

Publisert

OBOS-ligaen

SVUTMP
1Mjøndalen IF9711157822
2Brann86202361720
3Start843121101115
4Stabæk8431134915
5Sandnes Ulf85031012-215
 • Opprykk
 • Opprykkskvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. OBOS-ligaen
 2. Fotball
BT anbefaler

Folk lo da de kjøpte sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

Bak talentfabrikken ligger en dyster historie.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er bergensklubben som kan redde Øygarden fra konkurs

 2. Da Andrea trappet ned på alkoholen, merket hun endringen med én gang

 3. Fant 17 andre ulykker: Dette sier Vegvesenet om tunnelbommene

 4. Etter et halvt døgn fant de ham på en øy, iskald og våt. – Jeg følte meg som Thor Heyerdahl.

 5. Båtfører skal ha krasjet i kai - deretter i en annen båt

 6. Veiarbeid ga E16-kø hele fredagen