Snudde kvarten: Casper Ruud kan nå sin første finale på 14 måneder

(Casper Ruud – Dominik Koepfer 2–6, 6–1, 6–4) Etter en svak start kom Casper Ruud brennsterkt og vant kvartfinalen i Genève Open. Nå handler om å komme til årets første finale.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

22-åringen møter spanske Pablo Andujar i semifinalen fredag. Spanjolen – ranket som nummer 75 i verden – tapte klart sist de møttes. Andujar ble slått på veien mot Ruuds foreløpig eneste seier i en ATP-turnering – i Argentina i februar 2020.

Måneden etter fulgte han opp med en ny finaleplass i Chile. Etter tre tapte semifinaler i Masters 1000-turneringen har Casper Ruud en glimrende sjanse til å nå sin første finale på 14 måneder.

Med bandasje på høyre pekefinger var ikke vanligvis så servesterke Ruud i sitt ess fra start i Sveits. Den venstrehendte tyskeren brøt nordmannens serve to ganger i første sett og vant komfortabelt 6–2 etter 38 minutters spill.

Les også

Casper Ruud tilbake etter småplager: Sliteseier

Koepfer måtte riktig nok ha fire settballer for å avgjøre. Ruud kjempet, men det var langt fra nok.

Men tidlig i andre sett vant Ruud kveldens første game i tyskerens serve. Det ga ham et tydelig løft. Servene satt bedre og tidenes beste norske tennisspiller var tilbake i førersetet mot 27-åringen, rangert som nummer 57 i verden.

NY SEMIFINALE: Casper Ruud får en ny finalesjanse i Genève.

Ruud brukte under halvtimen på å vinne 6–1. Dominik Koepfer slet med fysikken. Ryggen ble sjekket ute på sidelinjen før motstanderen forsvant ut i garderoben for behandling i en såkalt «medical time-out».

Ruud fortsatte det stødige spillet. Med trenerpappa Christian Ruud, familien og et fåtall tilskuere til stede. Fuglesangen akkompagnerte de to spillernes stønn ute på koksgrusen.

Les også

Pappa Ruud om sønnen: – Kanskje blant de ti beste i verden på grus

Nordmannen brøt tyskerens serve etter glimrende tennis i det tredje gamet av siste sett. Det ble til slutt avgjørende for matchen. Han reddet seg unna vanskeligheter mot slutten og viste guts en mester verdig.

Casper Ruud var ranket som nummer 16 den 10. mai, men etter at han sto over Roma Masters 1000 på grunn av noen småplager denne måneden, så er han nå nummer 21.

Den bandasjerte fingeren måtte ha behandling underveis da amerikanske Tenny Sandgren ble slått i to sett onsdag.

Ruud har hatt en fantastisk sesong så langt og vært i tre semifinaler i Masters 1000, i Madrid tok han sin største skalp i karrieren da han slo ut verdensfemmer Stefanos Tsitsipas, før det var det over mot Matteo Berrettini i semifinalen.

French Open starter 24. mai med kvalifisering uten tilskuere. Men så åpnes det opp for jubelbrøl fra tribunene. Fra 30. mai vil det være tillatt med 5388 tilskuere hver dag. Fra 9. juni kan det være 5000 tilskuere på hovedbanen Philippe-Chartier, men bare de med helsepass vil få komme inn. Finalen spilles 13. juni.

Fredagens semifinale kan du se på Discovery+. Den er planlagt til kl. 13.00.

Publisert: