Liverpool-keeper inn på eksklusiv liste: - Trodde ikke det jeg så

Alisson Becker (28) reddet Liverpool med en spinnvill heading. Men han må score mye mer for å bli «storscorer» blant keeperne i Premier League.

I GODT SELSKAP: Alisson Becker blir omfavnet av Liverpool-spillerne etter at keeperen ble matchvinner på overtid. Til høyre Peter Schmeichel, nede til høyre Paul Robinson. Foto: AFP, Reuters og AP

 • Jostein Magnussen, VG
Publisert Publisert

Med sin scoring over fire minutter på overtid mot West Bromwich, sørget Becker for at Liverpool plutselig er en oddsfavoritt til å kvalifisere seg til Champions League siden rivalene Chelsea og Leicester møter hverandre allerede i morgen.

– Det var helt vilt. Jeg trodde ikke det jeg så, så jeg snudde meg og spurte de andre «har jeg rett, scoret vi?», fortalte manager Jürgen Klopp til Sky Sports før han skrøt av målet.

– For en heading og for en teknikk. Spisser scorer på den måten. Hvis Olivier Giroud hadde headet slik så hadde du sagt at det var verdensklasse.

Becker er den foreløpig siste av seks keepere som har scoret mål i Premier League, og han er den eneste som har avgjort en kamp. Men «storscoreren» det er Peter Schmeichel.

Han står med 12 mål totalt (klubb/landslag) og ble den første keeperen som scoret i Premier League i 2001. Da sto dansken i mål for et Aston Villa som tapte 3-2 for Everton. Schmeichel har scoret på cornere og han har tatt straffer.

Alisson Becker ble også den første Liverpool-keeperen som scorer mål i klubbens 129-årige historie. Tidligere Liverpool-keeper, Brad Friedel, scoret for Blackburn i februar 2004. Det var også en corner, men Blackburn tapte 3-2 for Charlton.

Se Alisson Becker-magi på overtid:

Tidligere landslagskeeper Paul Robinson står med to mål i karrieren. Målet i Premier League kom da Tottenham slo Watford 3–1 i mars 2007. Robinson scoret på et frispark fra 85 meter. Det gikk over hodet til keeper Ben Foster og i mål.

Asmir Begovic har det raskeste keepermålet, ifølge Press Association og Evening Standard.

Han scoret for Stoke mot Southampton allerede etter 13 sekunder i 2013. Begovic ble presset da han skulle klarere. Med god hjelp av vinden, spratt ballen over keeper Artur Boruc som var ute på 16-meteren.

Tatt av vinden

Den amerikanske keeperen Tim Howard scoret sitt første mål i karrieren da Everton tapte 1–2 mot Bolton i 2011/2012-sesongen. Howard scoret fra 92 meters hold. Det var kraftig vind, og ballen gikk over Adam Bogdan. Av respekt for sin kollega i Bolton-målet, feiret ikke Howard scoringen.

Leicester (66 poeng), Chelsea (64 poeng) og Liverpool (63 poeng) kjemper om de to siste Champions League-plassene. Slik spilles de to siste serierundene:

Leicester: Chelsea (borte), Tottenham (hjemme).
Chelsea: Leicester (hjemme), Aston Villa (borte).
Liverpool: Burnley (borte), Crystal Palace (hjemme).

Skulle Leicester og Liverpool havne på samme poeng og målforskjell - og det er ikke usannsynlig - så er det best av innbyrdes oppgjør som gjelder. Det er fordel Liverpool etter 3–0-seier hjemme mot Leicester, og 3–1-tap borte.

Publisert

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.

Mest lest akkurat nå

 1. Se Ballspark etter kampen nå: – Pilen peker rett vei

 2. – Eg trur ikkje dei veit at dei har rett på gratis tannbehandling

 3. Disse steinblokkene kan rase ut – E39 kan bli stengt i en hel uke

 4. – Han var borte. Det var hjertestans.

 5. Her bur dei i byen på landet

 6. Trond Mohn-gaver kan miste bonusen. – I enkelte miljøer er private penger fysjom.