Norsk VM-drama: Venter på andre protest-svar

Mindaugas Gedminas (25) har lagt inn sin andre protest mot tapet for ukrainske Ivan Papakin i 16-delsfinalen i VM lørdag. Blir den tatt til følge, er han klar for 8-delsfinalen mot en bokser fra Thailand mandag.

VENTER I SPENNING: Mindaugas Gedminas kan gjøre seg klar for 8-delsfinalen i 75-kilosklassen i amatør-VM i boksing i Beograd - hvis hans protest nummer to blir tatt tikl følge i dag.
  • Øystein Jarlsbo, VG
Publisert Publisert

– Alle som så kampen mener at jeg vant andre og spesielt tredje runde. Dersom jeg hadde fått dommerne til å stemme for meg i den siste runden, som jeg vant mest klart, hadde vi tatt seieren. Vi har lagt inn en ny klage. Jeg går videre i VM dersom de endrer på resultatet i siste runde, sier Mindaugas Gedminas til VG.

Sportssjef Per Arne Skau i Norges bokseforbund bekrefter at de - etter oppfordring fra en representant for Det internasjonale bokseforbundet Aiba - har lagt inn protest nummer to. Den første ble avvist etter kampen lørdag. Mindaugas Gedminas tapte første runde (av tre) med dommerstemmene 9–10. Han vant den andre 3–2, for så å tape den siste 2–3.

VG+ Sport sender live fra bokse-VM for amatører i Beograd. Se Don Eminis kamp etter kl. 18.30 i kveld:

– Protesten må behandles i løpet av noen timer i dag, slik at vi kan forberede oss på kamp i morgen hvis vi får medhold. Etter å ha sett kampen igjen, mener jeg Mindaugas vant andre runde (som han gjorde) og tredje runde. Han fikk inn mange støt og holdt trykket med mange slagserier, forklarer sportssjef Per Arne Skau.

Mindaugas Gedminas bokser i 75-kilosklassen. Med seier på «overtid» venter thailandske Weerapon Jongjoho (20) i 8-delsfinalen i VM i Beograd mandag. Han slo amerikaneren Jordan Panthen i sin forrige kamp lørdag.

Norges tre boksere i VM har ifølge Per Arne Skau bokset bedre enn noen norske pugilister siden det første verdensmesterskapet i Cuba i 1974, hvis alle tre kan gå i ringen i kveld og i morgen. Martin Skogheim (67-kilosklassen) er klar for det etter to seirer. Dom Emini (71-kilosklassen) er klar for sin andre kamp søndag kveld cirka klokken 19.00 mot Zeyad Eashash fra Jordan, mens Mindaugas Gedminas er klar for sin tredje - hvis protest nummer to blir tatt til følge.

– Vi venter i spenning, sier Per Arne Skau.

Publisert
  1. Boksing
  2. Mindaugas Gedminas
BT anbefaler

Kjøpte bergenshus til ti millioner. – Det var veldig lenge et luftslott.

32-åringene mener de hadde flaks da de kjøpte huset to måneder inn i pandemien.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her tømmer de bygget – 50 personer får ny arbeidsplass

  2. – Mobiltelefon tok fyr på et fly til Bergen

  3. – Det jeg har sett taler ikke godt for dem som har gjort dette

  4. Han var en av klodens største popstjerner. På lørdag tar Ronan Keating fergen fra Halhjem.

  5. Harde tak for turistmagneten. Passasjersvikt som svir.

  6. – Stedet for late feriedager, sene frokoster og lange lunsjer