Spieth nærmer seg teten - kan stå for historisk comeback

Jordan Spieths drøm om en ny Masters-tittel lever

Jordan Spieth er bare to slag bak Masters-teten før den siste runden. Matt Slocum / TT / NTB Scanpix

Etter en god 68-runde lørdag, er golfstjernen to slag bak tetduoen Justin Rose og Sergio García.

Amerikaneren innledet årets første Major-turnering svært svakt. Med 75 slag og en kvadrupel bogey var Spieth ti slag bak toppen allerede etter første runde. Men mye har forandret seg siden torsdag.

Han leverte en 69-runde dagen derpå, og lørdag klarte Masters-vinneren fra 2015 å bruke ytterligere ett slag mindre. Spieth ligger på fjerdeplass før fjerde og siste runde i Augusta.

– Det er slik året har vært for meg: Starte svakt, men for så å kjempe og komme bakfra. Jeg har kommet tilbake og vunnet turneringer før, så jeg kan dra nytte av de erfaringene, sier Spieth.

Les også

Tutta om Trump-melding: – Skremmende at det kan bli så mye skriverier om en slik fillesak

Kan bli historisk

Klarer Spieth å fullføre snuoperasjonen og vinne etter den elendige åpningsdagen, vil det være tidenes Masters-comeback. Det vil overgå prestasjonene til Tiger Woods i 2005 og Nick Faldo i 1990, som begge slo tilbake og vant etter å ha vært bakpå med sju slag.

– Jeg kunne ikke ha gjort det bedre enn dette etter den starten jeg hadde. Vi har kjempet oss tilbake og har en sjanse til å vinne turneringen, sier Spieth.

For ett år siden var 23-åringen svært nær ved å bli den fjerde spilleren i historien med to strake Masters-seirer. Foran de ni siste hullene hadde han fem slags ledelse på forfølgerne. Ingenting tydet på Spieth ville gi fra seg den tradisjonsrike grønne vinnerjakken som ventet på ham i klubbhuset.

Så fulgte en av golfhistoriens største kollapser. Spieth tapte seks slag til konkurrentene på de tre hullene som fulgte. To ganger slo han i vannet på hull nummer 12 i det som kalles Rae's Creek.

En triumf i årets utgave vil langt på vei gjøre opp for fjorårets fadese.

Les også

Totaltkollaps for verdensener Spieth

Jakt

Justin Rose fra England og spanske Sergio García er i tet før siste runde. Duen leder ett slag foran amerikanske Rickie Fowler.

Garcia jakter sin første Major-tittel i karrieren. Spanjolen leverte en sterk 67-runde lørdag.

– Å ha en sjanse til å vinne en turnering er alltid spennende, men å ha en sjanse til å vinne en Major og vinne her i Augusta er noe helt eget. Du må holde roen og ta noen dype åndedrag. Det gjelder å prøve å håndtere det som kommer, sier Garcia.

(©NTB)