OL-vinner lam etter skrekkvelt

Den tyske banesyklisten Kristina Vogel er lam fra brystet og ned etter å ha kollidert med en annen syklist under trening i Cottbus i slutten av juni.

Publisert Publisert

Tyske Kristina Vogel tok VM-gull i Hong Kong i 2017. Foto: Bobby Yip / Reuters / NTB Scanpix

Etter flere måneder i taushet bekreftet Vogel lammelsen til tyske Der Spiegel. Den 27-år gamle syklisten er lam fra brystet og ned.

– Uansett hvordan man pakker det inn, så kan jeg ikke gå lenger, og det kan ikke endres, sa Vogel da hun snakket med media for første gang etter ulykken.

Krasjet på trening

Ulykken inntraff under en treningstur i slutten av juni i år, da Vogel forberedte seg til et Grand Prix-ritt. Vogel krasjet med en ung nederlandsk syklist da hun holdt en fart på over 60 kilometer i timen.

Vogel ble etter ulykken i all hast sendt til Berlin for å opereres. Hun forlot intensivavdelingen først én måned senere.

Til Der Spiegel forteller hun åpenhjertig om den vanskelige tiden etter ulykken.

– Jeg ville ikke bli så skadet, sier Vogel til avisen.

Til tross for den tragiske hendelsen, prøver syklisten å håndtere lammelsen på best mulig måte.

– Men hva skal jeg gjøre? Jeg tror at jo før du godtar en ny situasjon, jo bedre kan du takle det, sier hun til den tyske avisen.

Ulykke i 2009

I april 2009 ble Vogel alvorlig skadet etter en kollisjon med en minibuss da hun syklet nær hjemstedet hennes i Erfurt. Den gang lå hun i kunstig koma i to dager.

27-årige Vogel er regjerende OL-mester i sprint. Hun vant også gull i sprint for lag i London i 2012, mens hun fikk bronse i lagsprint i Rio de Janeiro. Hun har også 11 VM-titler.

(100% Sport / ©NTB)

Publisert