Meningsmåling: Halve Norge tror på EM

<p>En fersk meningsmåling utført av Respons på oppdrag fra Aftenposten, forteller at 55 prosent tror Drillos menn kvalifiserer seg for fotball-EM i 2012.</p>

John Arne Riise tror på ny norsk seier i kveld og økt tro ute blant folk på at neste fotball-EM avvikles med norsk deltagelse. (Grafikk: Aftenposten)
John Arne Riise tror på ny norsk seier i kveld og økt tro ute blant folk på at neste fotball-EM avvikles med norsk deltagelse. (Grafikk: Aftenposten)
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Kun 28 prosent tror mesterskapet spilles uten norsk deltagelse – mens 17 prosent av de spurte svarte «ikke sikker».

– Dette var egentlig som forventet. Men jeg tror tallene vil «øke kraftig» dersom vi slår Kypros. Samtidig som vi spiller mot Kypros møtes også Portugal og Danmark, jeg tror det blir lettere å lese tabellen i vår gruppe etter denne kvelden. Vi vet mye mer om våre sjanser da, sier John Arne Riise til Aftenposten.

– Tall kan brukes til mye, og det betyr ikke så mye hva folk tror, det er vi på laget som må sette oss i en posisjon i kampen om EM-billett , mener Morten Gamst Pedersen.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Gresset kan bli en utfordring

Gresset kan bli en utfordring mot Kypros

«Overdrevent»

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ble på gårsdagens pressemøte i Nicosia konfrontert med en nettavstemning som viste at hele 75 prosent trodde på norsk deltagelse i Polen og Ukraina.

– Det var en overdreven optimisme. Men med tre poeng mot Kypros skal det mye til for at vi ikke blir blant de to beste i vår gruppe , fastslo Drillo.

Interessen rundt landslaget er i Norge gryende. At nærmere 2000 nordmenn kommer til å følge kampen «live» fra tribuneplass på Antonis Papadopoulos stadion er imponerende. Samtidig er stemningen avventende – det har ikke eksplodert ennå, ifølge undersøkelsen fra Respons.

For nøyaktig to år siden svarte 36 prosent at de var «svært eller ganske engasjert» når fotballandslaget spilte kvalikkamper.

Tallet har økt noe siden 2008, men ikke veldig mye, for i dag viser samme spørsmål at 43 sier de er «svært eller ganske engasjert».

Lykkønskninger

Landslagsveteranene Riise og Gamst Pedersen merker at stemningen er i ferd med å snu.

– Det er ingen tvil om at folk følger med, men det er kanskje ikke så rart når vi har begynt å vinne kamper. Når jeg er i Oslo kan det plutselig komme bort folk og ønske meg og landslaget lykke til. Det virker som om folk bryr seg, sier Gamsten, som selv har opplevd å bli pepet på hjemme på Ullevaal.

– Jeg merker mye større entusiasme, også hos meg personlig. Vi har fått en god start, folk er med oss, men vi må fortsatt vinne flere kamper, konstaterer Riise.

Først venter Kypros i kveld.

Med seier og tre poeng blir både entusiasme og optimisme mye større.

Publisert