Spektakulær Udjus reddet Brann - igjen

Med en spektakulær strafferedning ble keeper Kenneth Udjus igjen den store helten, da Brann og Sandnes Ulf gikk målløse av banen.

  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN – SANDNES ULF 0-0

BRANN STADION (bt.no): Kenneth Udjus’ navn var på alle Brann-supporternes lepper etter en strålende oppvisning i eget felt mot Bryne i forrige serierunde. Navnet hans vil det nok også bli hyppig nevnt i kveld.

Her redder Kenneth Udjus Brann.

Kampbildet i hjemmekampen mot Sandnes Ulf var dog et helt annet enn mot Bryne. Brann kontrollerte kampen og skapte mer enn nok sjanser til å dra seieren i land, men som så mange ganger før ble det bom i de avgjørende øyeblikkene.Dermed lå alt til rette for et aldri så lite ran fra Bengt Sæternes’ Sandnes Ulf. Og da Bismar Acosta laget straffe og ble utvist, da han felte Pontus Engblom som bakerste mann, fikk de muligheten til å ta med seg alle poengene hjem til Sandes.

Men bakerst på banen har Brann en keeper med selvtillit. På spektakulært vis reddet han både Aksel Berget Skjølsviks straffe og ett poeng til Brann.

Les også

Sæternes: - Brann er favoritter i Bergen uansett

Tidlig Ulf-sjanse

Selv om det var Brann som tok initiativet innledningsvis, var det Sandnes Ulf som kunne notere seg for den første sjansen. Først, etter kvarteret spilt, glapp Brann-keeper Kenneth Udjus ballen etter en duell med Pontus Engblom, og svenskens spisskollega Marius Helle fikk avslutte mot et relativt åpent mål. Kun Bismar Acosta sto i veien, men det var imidlertid nok til å hindre scoring.

Det skulle ta litt over en halvtime før Brann klarte å omsette initiativet sitt til målsjanser, men da de først kom var de store. Først viste Erdin Demir frem en strålende tofotsdragning og et like strålende innlegg, som toppscorer Jakob Orlov ikke klarte å styre mellom stengene.

Like etter gikk det et sukk gjennom hele Stadion, da Erik Huseklepp rett og slett bommet på ballen tre meter fra mål. Til Huseklepps store lettelse var han dog allerede vinket av for offside.

Les også

Cupen: Brann møter Bryne, Fyllingsdalen får besøk av Molde

Brann-trykk før pause

Offside var det ikke på Azar Karadas to minutter senere. Med en Sandnes Ulf-forsvarer hengende på seg, klarte kraftspissen å få headet Kasper Skaanes’ gode innlegg på mål. Men mellom stengene viste Hannes Halldorsson hvorfor han er Islands landslagskeeper, da han vartet opp med en meget god refleksredning.

Brann-trykket eskalerte ytterligere inn mot hvilen, men Brann kom aldri nærmere enn Karadas’ heading. Selv om Orlov igjen var vært nærme få minutter før pausesignalet gikk.

Lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0 etter en omgang hvor Brann hadde overtaket.

Utvisning og straffemiss

Etter sidebyttet fortsatte kampen i samme spor. Brann styrte tempoet og presset for et ledermål, og var nære ved å få det da Karadas igjen fikk heade fra relativt kort hold.

Brann så tilsynelatende ut til å ha kontroll på kampen, da det plutselig ble drama på deres egen banehalvdel. Med Branns stoppere i hælene, stormet Pontus Engblom mot Udjus i Brann-målet. Idet svensken skulle avslutte ble han løpt ned av Bismar Acosta, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å dømme straffe.

Rødt

Og når man feller en spiller som bakerste mann, så er det nå en gang slik at det også må gis rødt kort. Acosta ble henvist til garderoben, mens Aksel Berget Skjølsvik la ballen til rette på krittmerket. Moldenseren gjorde det meste riktig, da han fikk Udjus til å slenge seg feil vei, men på mirakuløst vis klarte sørlendingen i den grønne drakten å få en fot på ballen. Igjen var Udjus Branns redningsmann.

Men selv med ti mann var det Brann som så farligst ut. Høyreback Amin Nouri og Orlov satte hver sin avslutning til side for mål, mens Sandnes Ulfs få forsøk dro i samme retning. På overtid fikk Jonas Grønner en kjempesjanse til å sende Brann i ledelsen etter en dødball, men det var bare en av de dagene for Brann.

Dermed endte det målløst på Brann Stadion. Det ene poenget er likevel nok til å dra Brann opp på direkte opprykksplass, med like mange poeng som serieleder Åsane. Sandnes Ulf ligger på en fjerdeplass, poenget bak de to bergenslagene. Serierunden fullføres søndag.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Sandnes Ulf
BT anbefaler

I fjor ville mannen ha sønnen (7) til Norge. Nå er han siktet for å ha mishandlet ham.

Da faren møtte i retten i fjor, fortalte han at sønnen bodde i et annet land.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Vedsalget tar av i august. Her er det billigst.

  2. Savnet gutt funnet i buss på Tides parkerings­anlegg: – Kan fremstå som et brudd på våre rutiner

  3. – Helt uaktuelt å sende syvåringen på vanlig rutebuss

  4. Mann i 20-årene kjørte fra politiet på Puddefjordsbroen

  5. «Staten bør ikke gi bedriftene en eneste krone i strømstøtte»

  6. Vibeke Johannesen har fått ny jobb i Oslo