Brann-profil: For dårlig av oss at Rikard ikke har fått beskjed

Amin Askar mener spillerne har sviktet når evalueringen viser at laget mener det har vært for lite trening.

TAR SELVKRITIKK: Amin Askar mener spillerne har sviktet når evalueringen viser at laget mener det har vært for lite trening.
  • Anders Pamer
  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Når det oppstår et problem, bør man si fra tidligere heller enn å komme med det i etterkant. Treneren kan ikke føle på kroppen til hver enkelt spiller hvordan han har det. Det er helt klart for dårlig av oss spillere at Rikard ikke har fått beskjed om dette på et tidlig tidspunkt, sier Amin Askar.

Etter nedrykkssesongen kom det frem som en av konklusjonene fra spillerevalueringen at Brann har trent for lite denne sesongen. Branns vanlige syklus har vært fem fellesøkter i uken, deriblant to økter onsdagene. Dagen etter kamp har det vært restitusjon, og to dager etter kamp har det normale vært fri.

Trener Rikard Norling sa tirsdag kveld at han trodde det var medieskapt at spillerne føler de har trent for lite, men at han nå har anerkjent det som en reell oppfatning blant dem han leder. Dette har skapt reaksjoner, med kritikk både mot Norling og spillerne.

Les også

Ekspert: - Man kan lure på om de snakker sammen i Brann

Grønner: — Vi har tatt det opp

— Det har vært god kontroll på fellestreningene. Utover treningene vi har hatt sammen, har det vært lagt opp til at spillerne selv skulle vurdere om de hadde behov for mer trening, sier Askar. Brann-spilleren fortsetter:

— Vi får godt betalt for å være 100 prosent trent hele tiden. Skal vi skylde på andre for at vi eventuelt ikke er det, er det svakt. Vi må være så profesjonelle at vi gjør det som skal til.

I hvilken grad treningsmengden i Brann har vært et tema denne sesongen, beror på hvem av spillerne du spør. Midtstopper Jonas Grønner svarer slik på spørsmål om ikke Brann-spillerne burde tatt opp tidligere i sesongen at laget ikke har trent nok.

— Det har vi gjort. Jeg kontaktet Simon (Hollyhead, assistenttrener) og vi hadde samtaler om treningsmengdene allerede i september. Spesielt en del av oss unge spillere har reagert på treningsmengdene og vi har tatt det opp.

Grønner sier samtalene har gått på mengden trening og innholdet i den individuelle treningen.

— Vi unge er vant til å trene mye, og jeg personlig vil trene mest mulig. Trening hjelper faktisk! Vi har vært vant til høyere doser fra tiden i utviklingsavdelingen, og Simon oppfattet at vi trente mer enn de var klar over. Så dette har vi snakket om i hele høst, og vi har lagt en plan for neste sesong.

- Feil å si at vi har trent for lite

Grønner understreker at han ikke har hatt treningsfrie dager under sesongen, og at han har lagt inn doble økter i mange av dagene.

- Har det vært problematisk å legge opp egentreningen uten å vite intensiteten for neste dags fellestrening?

— Akkurat det har vært et poeng. Derfor tok vi tak i Simon og diskuterte dette, sier U21-landslagskapteinen.

Askar mener det blir feil å si at laget har trent for lite, og peker på det personlige ansvaret. Han mener fokuset på trening som har vært etter sesongen er typisk etter at laget har prestert dårlig.

— Det er feil å si at laget har trent for lite. Hvis jeg skal oppsummere vil jeg si at vi hadde en tøff oppkjøring og vi har hatt gode fellesøkter gjennom sesongen. Hvis noen føler at de har trent for lite, er det egentrening de har gjort for lite av. Egentrening er det som gjør at du kan få maks ut av uken.

Askar sammenligner et fotballag med prosjektarbeid på skolen, der noen gjør mer enn andre, mens alle får den samme karakteren.

— Fotballspillere får stadig kritikk fra individuelle utøvere. I fotball kan du snike deg med, på en måte, og jukse på grunn av at du har en gjeng rundt deg. I individuelle idretter blir du avslørt med én gang om du er for dårlig trent.

Mener alt ligger til rette i Brann

Grunnen til at Brann rykket ned handler ikke om for lite trening, men at laget ikke var gode nok verken offensivt eller defensivt, mener Askar.

— Vi hadde ikke flydd opp på tabellen med litt mer trening, sier Askar.

— Alt lå til rette for at vi skulle lykkes i Brann. Vi har en flott stadion med en glimrende gressmatte og fantastiske fans. Vi har kanskje landets beste medisinske team, et veldig bra trenerteam som har tillit. Og vi har hatt Roald (Bruun-Hanssen) som har vært spillernes mann og gått foran med å ta trykket bort fra oss andre. Det er ingenting utenomsportslig som skulle tilsi at vi skulle rykke ned. Vi kan bare takke oss selv.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nå blir han TV-ekspert

  2. Speider mener denne bomkjøpslisten viser at Brann nå gjør rett

  1. Fotball 1. div
BT anbefaler

Se Ballspark etter Stabæk-Brann

Se Ballsparks TV-sending og send inn dine spørsmål til gjengen i studio.

LES SAKEN