Eliteseriedraktene 2016: Vinneren vil overraske mange

Her er min vurdering av årets eliteseriedrakter.

collage.jpg Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

 • Eivind Aarre
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Heldigvis har ikke 90-tallet helt inntatt eliteserien i år. Det er stort sett rene og fine drakter som er trenden, mest for å kunne framheve sponsorlogoene mest mulig.

Vinneren i år er nok en overraskelse for mange, men jeg synes laget fortjener ros for å ha oppgradert drakten noe fryktelig fra ett år til et annet. Så får vi se om det blir samme resultat på banen?

Her er min vurdering av draktene, i stigende rekkefølge. Hver drakt har fått poeng, med 10 som maks.

sogndal.jpg Foto: Scanpix

SogndalUmbro. Drakt rett fra katalog, og i tillegg ingen tanker om å endre fargene på sponsorens logo.

2/10

start.jpg Foto: Scanpix

Start Umbro. Det første jeg tenkte da jeg så drakten var om dette var riktig, eller om dette var drakten til treningskampene. For her har Start — med sine kontakter innen Umdro-distributør Scantrade - valgt den kjedelige versjonen rett fra katalog, og i tillegg kleiset på en stor svart Sparebanken Sør-logo. Ikke bra.

2/10

aafk.jpg Foto: Scanpix

Aalesund Umbro. Fjorårets drakt. Tydelig designgrep med de to stripene, men det blir ikke helt vellykket.

4/10

lsk.jpg Foto: lsk.no

Lillestrøm Legea. LSK har satser stødig og ujålete de siste årene, men denne sesongen stiller jeg spørsmål om den svært brede kragen. Er den så veldig funksjonell?

4/10

odd.jpg Foto: Scanpix

OddNew Balance Helhvitt. Det kunne vært flere detaljer og flere farger, men Od skal ha skryt for å insistere på helt hvitt. Mer negativt er det at sponsorlogoene ikke er holdt i svart.

5/10

glimt.jpg Foto: Scanpix

Bodø/Glimt Diadora. Et rent og fint design, men det blir jo ganske mange logoer, da. Pluss for at sponsorlogoene er holdt i svart. Midt på treet.

5/10

godset.jpg Foto: Scanpix

Strømsgodset Puma. Fint og enkelt design, men her har sponsorene hat litt for mye å si når det gjelder logoenes farge på skulder og bryst.

5/10

molde.jpg Foto: Scanpix

Molde Nike. En litt umotivert bruk av mørkeblå som farge på Nike-logo og avslutning av ermene. Hadde vel vært mer naturlig med hvitt? Ellers ikke så mye å utsette.

6/10

til.jpg Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Tromsø Select. Stripene er det ikke så mye å gjøre med, og jeg synes sponsorlogoene er godt integrert i drakten. Spennende med bruk av røde shorts som reserveløsning, det løftet drakten for min del.

6/10

stabak.jpg Foto: stabak.no

StabækAdidas. En litt lysere lyseblå farge og tynnere mørkeblå striper, men likevel ingen tvil om at dette er Stabæk. Den hvite stripen i halsen er litt malplassert.Synd med rødfargen i Sparebank1-logoen.

6/10

fkh.jpg Foto: fkh.no

FK Haugesund Macron. FKH har i likhet med flere andre lag problemer med sponsorlogoer i “feil” farger. Det skjærer særlig i øynene når drakten er hvit. Utenom det er dette en drakt med klasse.

6/10

rbk.jpg Foto: rbk.no

RosenborgAdidas. Endelig er gulldetaljene borte! Drakten holdes i hvitt og svart, det eneste som vil ødelegge det er den gullfargede Tippeligaen-logoen på ermene. Jeg ble litt overrasket over at Rosenborg ikke fikk det nye grunndesignet til Adidas, med de tre stripene ned langs sidene.

6/10

brann.jpg Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Brann Hummel. Samme drakt som i fjor, utenom noen sponsorendringer. Denne drakten fikk en del tyn i fjor, men den har vokst litt på meg. Fungerer absolutt best i flomlys. Andredrakten i svart har litt for mye skinn/regnjakke-følelse for meg.

7/10

viking.jpg Foto: Anders Minge

VikingDiadora. Samme drakt som i fjor, utenom sponsorendringer. Jeg likte drakten i fjor, og gjør det i år også. Pluss for at alle logoer er digitaltrykket.

7/10

vif.jpg Foto: innspurten.no

VålerengaUmbro. Jeg var skeptisk da jeg så de første bildene av drakten, men etter hvert har jeg innsett at Umbro i hvert fall har gjort et forsøk på å lage noe unikt her. Stilig med stripemønsteret, og drakten vekker minner om VIFs gullalder på 80-tallet.

8/10

Stor forbedring fra årets drakt (til venstre) til 2016-drakten. Foto: Scanpix/sarpsborg08.no

Sarpsborg Select. Årets store overraskelse. Denne drakten ble lansert til cupfinalen i fjor, og er like fin nå. I stedet for den litt grelle, brede forløpsstripen fra i fjor, er det nå en enkelt stripe og en masse små, tynne, tonale striper i tillegg. Logoene er helt eksemplarisk holdt i hvitt.

8/10

HVA SYNES DU?

 • DRAKTBLOGGEN, SAMLESIDE
 • DRAKTBLOGGEN PÅ FACEBOOK
 • FØLG MEG PÅ TWITTER
 • BLOGGERENS DRAKTSAMLING
Publisert
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Sogndal
 4. FK Haugesund
 5. Strømsgodset IF
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. En av de fineste Manchester United-draktene

 2. Fra samlingen: Her er den nye definisjonen av trang

 3. Kåring: Her er de beste draktene i 2015

 4. Skottland: De hvite ermene er verre enn den rosa drakten

 5. Italias nye drakt: Inn med magen!

 6. Endelig er Adidas-stripene borte

 7. Sarpsborgs flotte facelift

 8. Fra samlingen: Brasil-drakten spillerne slet med å ta av og på

 9. 90-tallet er grusomt tilbake

BT anbefaler

Birgitte var leder med million­lønn. Så hoppet hun helt av karriere­jaget.

Birgitte Munch (41) hadde gitt alt for lederjobben i oljenæringen da hun kjente at det var nok.

LES SAKEN