Mye gjenstår før Brann får Huseklepp

<p>Brann og Erik Huseklepp er langt på vei enige, men det er ennå langt frem til landslagsspilleren kan være tilbake på Stadion.</p>

huseklepp
  • Christer Sævig
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

At Brann og Erik Huseklepp finner tonen er ingen stor overraskelse. De er små detaljer unna å få spikret en personlig kontrakt som strekker seg over fire og et halvt år. BT vet at Auto 23, som vi skrev om forrige uke, har kommet mye lenger i ønskene om å finansiere store deler av lønnspakken til 27-åringen.

Bilfirmaet vil muligens få gleden av å se Huseklepp løpe rundt med nummer 23 på ryggen.

— Vi har hatt nye samtaler i det siste og skissert hva vi vil bidra med overfor Brann. Vi har lyst til å være med, sier direktør Jostein Hatlebrekke.

- Og det betyr at han skal spille med nummer 23?

— Det må få være opp til Branns kommersielle avdeling å eventuelt offentliggjøre det, svarer bil-sjefen.

Bari ber om ny utsettelse

Men neste steg på prosessen er hvordan Portsmouth og Bari skal forholde seg til en Brann-retur. Her blir det komplisert, noe det har vært siden Huseklepp dro til Italia for halvannet år siden.

Slik BT forstår situasjonen ønsker Portsmouth å få en betalingsutsettelse fra Bari på to år, for å gjøre opp for spilleren de kjøpte for snart et år siden. De to klubbene snakket sammen før helgen.

Da må i så fall Bari be Brann om nok en utsettelse, på penger Brann egentlig skulle hatt tidligere i år. Og her kan saken gå i stå i en lengre periode. I verste fall kan overgangen strande.

— Vi har en god dialog med Huseklepps agent, og selvfølgelig med Erik selv. Pr. dags dato er det ikke noe mer som har skjedd i denne saken, den er en komplisert prosess som klubbene må komme til enighet i, sier Rolf-Magne Walstad, Branns sportslig administrativt ansvarlige.

- Hva kan du si om Auto 23?

— Vi får en del henvendelser fra næringslivet i Bergen som ønsker å bidra og hjelpe oss, det er veldig gledelig, svarer han.

Kontrakten landslagsspilleren har diskutert med Brann vil gi ham en grunnlønn på rundt halvannen million kroner, i tillegg kommer sign-on fee, bonusordninger og ulike sponsor- og markedsinntekter inn i lønnspakken. Totalt kan man anslå en årslønn på rundt tre millioner kroner, omtrent det samme han hadde i sin forrige Brann-periode så sent som i 2010. ## Har avvist andre klubber

Også Rosenborg og Vålerenga skal ha vist interesse for Huseklepp, hos Martin Andresen skal tilbudet ha vært svært lukrativt økonomisk. Men for den nybakte pappaen skal Bergen og Brann ha vært førstevalget hele tiden. Det har også vært følere ute fra franske klubber og klubber i engelske championship.

BT har vært i kontakt med Erik Huseklepp de siste dagene. Han vil ikke kommentere saken.

Han fikk ikke være med til Spania da skakkjørte Portsmouth dro på sesongoppkjøring for en uke siden. Huseklepp og flere av de høytlønnede spillerne i klubben har fått beskjed om å finne seg nye arbeidsgivere, samtidig som de er innom klubbens kontorer for å diskutere løsninger som kan få avsluttet kontraktene de har med league one-klubben. Engelsk presse skriver om innviklede tvister og spillere som står på kravene sine i samtaler med Portsmouth-ledelsen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk