Danske aviser: - Ståle skubbet RBK til side

<p>Solbakken og FCK hylles i dansk presse.</p>

Ståle Solbakken og FCK vant slaget om Norden. Her gratuleres han av Nils Arne Eggen.
  • Are Bye
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

Rosenborg tapte 0-1 i Parken , og FC København er klare for gruppespillet i Champions League. Da kampen var slutt spurtet en ellevill Ståle Solbakken ut på matta for å feire. Kontrasten til det som skjedde på pressekonferansen like etter kunne ikke vært større. Da fikk medlemmer av dansk presse det glatte lag.

Og det er opptrinnet der Solbakken kalte en pressemann for en neandertaler som preger overskriftene i dagens danske aviser.

Amok, forbannet, fiasko

«Ståle amok på pressen etter seier», skriver tabloide Ekstrabladet .

«Solbakken brukte triumfen til å bruke kjeft på pressen – de ønsker bare en fiasko slik at de har noe å skrive om resten av året», siterer den danske avisen.

«Ståle forbannet på dansk journalist» , melder Jyllands Posten, som også er en av svært få aviser som ofrer noen tegn på det norske taperlaget: «Nordmenn: Rosenborg ble ydmyket» , konkluderes det – med henvisning til norske nettaviser og fotballblogger.

Mannen som fikk unngjelde mest på pressekonferansen var Morten Crone Sejersbøl i B.T.. Han svarer slik i dagens avis.

— Jeg er stor fan av Ståle Solbakken, og jeg er like begeistret over kvalifikasjonen som han er. Det overrasket mig, at han gadd at bruke så lang tid på B.T. og meg, som han gjorde, men det endrer ikke på at jeg synes hans ærlighet er en gave til fotballen, sier fotballredaktøren.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Reaksjoner Ståle Solbakken

Kalte pressen neandertalere

Banet seg vei

I Politiken er man mer opptatt av det som venter – et dansk fotballeventyr.

«Med Ståle Solbakken, som nå har rundet 50 europeiske kamper som i sjeftrener i mesterklubben, har FC København tatt seg imponerende flott frem i Europa siden 2006. Onsdag var forventningene store og stemningen elektrisk og ladet med spenning, som ble utløst i et gigantisk jubelbrøl i Parken, hvor FCK i det store nordiske mestermøte skubbet Rosenborg til side og banet sig inn i Champions League igjen.», skriver avisen.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Reaksjoner Nils Arne Eggen

<b>— Ikke gode nok</b>

Stor aksjevekst

Det påpekes at 100 millioner kroner i inntekter, store opplevelser, en full stadion og sportslige høydepunkter nå vil stå i kø.

Det med pengene har også businessavdelingen i Berlingske Tidene fått med seg, og de er opptatt av at aksjen til Parken nå vil skyte i været – kanskje med så mye som 15 prosent!

— Jeg vil anta at aksjen stiger 10 til 15 prosent, siger redaktør af Aktieugebrevet, Morten Langer. Han forteller Parken Sport & Entertainment i dag er verdt 790 millioner danske kroner, men at verdien vil øke i takt med Ståle Solbakken og FCKs suksess.

Publisert: