Vevatnes første Brann-trening: - Han er veldig kreativ og målfarlig

Se hvordan han opplevde debutdagen på Nymark.

  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Viljar Helland Vevatne (20) hadde torsdag sin første trening med Brann etter at overgangen fra Bryne ble fremskyndet.

Under formasjonstreningen spilte Vevatne først med «reservelaget» før han fikk overtrekksvesten til Erlend Hanstveit og gikk inn den mer toppede oppstillingen.

Vevatne melder seg kampklar til lørdag – og er beviselig i form. I søndagens kamp mot Kristiansund scoret han ett av lagets to mål.

Etter Brann-treningen sier han:

— Det var veldig deilig å komme i gang. Jeg følte meg ålreit og det var godt å komme i gang med ballen.

I videovinduet over kan du se klipp fra treningen, samt høre vurderingene til Vevatne og trener Lars Arne Nilsen.

- Løser problemet

Vevatne beskriver det som «superdeilig» at overgangen gikk i orden nå – ikke fra 1. januar 2016 som den opprinnelige avtalen sa. For Brann betyr hans ankomst at laget har flere venstrebacker enn 34 år gamle Erlend Hanstveit.

— Han løser logistikkproblemene vi har hatt. Det er egentlig flaks at ikke noen av backene eller kantene våre har vært ute med skade eller karantene - det hadde gitt oss problemer, sier trener Lars Arne Nilsen.

Med fem 1.-divisjonsmål denne sesongen, er det liten tvil om at Brann får en offensivt anlagt spiller. Av de andre i Brann er Kristoffer Larsen alene om å ha scoret flere, med seks mål.

— Som back har jeg hatt en veldig fri rolle fremover, og kunne bare male på. Jeg løper veldig mye fremover, sier Vevatne.

- Målfarlig

Trener Nilsen synes de offensive kvalitetene er opplagte.

— Han er veldig kreativ og målfarlig. En relasjonsspiller som har vist at han holder godt 1.-divisjonsnivå, sier Nilsen.

Brann-sportssjef Rune Soltvedt har trukket frem Vevatnes holdninger. Soltvedt og Nilsen er svært opptatt av spilleres seriøsitet og treningsvilje når de rekrutterer til Brann-stallen.

— Han er en ung, ambisiøs, sulten spiller. Skal vi bygge et nytt lag må det være med sultne unggutter, sier Lars Arne Nilsen om sin ferskeste A-lagsspiller.

På torsdagens økt var for øvrig Kasper Skaanes tilbake i full trening. Kristoffer Barmen fikk seg en smell i foten underveis, men skal ikke stå i fare for å miste lørdagens kamp. Den har avspark på Sandnes stadion klokken 15.30.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Viljar Vevatne
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Brann tvinges til midtbaneskifte

  2. Slik er Brann-trenerens garderoberutine

BT anbefaler

Berit (74) oppsøkte legevakta, men blei ikkje innlagt. Dagen etter døydde ho.

Legevakten svikta då Berit Kvalheim døydde. Det slår fylkeslegen fast.

LES SAKEN