Alle i Sandnes Ulf godtok lønnskutt

Oppsigelser, lønnskutt og hjelp fra Tore Christiansen og Åge Westbø snudde million-minus til positiv egenkapital i Sandnes Ulf.

Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal, har som alle andre i klubben godtatt et lønnskutt for å redde økonomien hos de lyseblå.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sandnes (aftenbladet): — Vi hadde mistet lisensen i oktober dersom vi ikke hadde gjennomført disse grepene. Så enkelt er det, forklarer Tom Rune Espedal overfor Aftenbladet.

Sandnes Ulfs daglige leder er tydelig lettet. Han vet at bølgene ikke er over, det blir fortsatt stramt ut sesongen. Men der klubben ved forrige rapportering havnet i rød sone økonomisk hos fotballforbundet, føler Espedal seg trygg på at de nå er over i gul sone. Han har også et berettiget håp om at året avsluttes i beste kategori, grønn sone.

Les også

Sandnes Ulf vil snappe spillere hos rivalene

Alle godtok lønnskutt

Ved inngangen til 2015 hadde Sandnes Ulf en negativ egenkapital på drøyt én million kroner. Sju måneder ut i sesongen er egenkapitalen med all sannsynlighet positiv, ifølge Espedal.

Ikke fordi publikumstallene er så høye eller at uventede inntekter har strømmet inn i klubbkassen, men fordi ledelsen har gjort tøffe grep som viser igjen på bunnlinjen.

Vi hadde mistet lisensen i oktober dersom vi ikke hadde gjennomført disse grepene. Så enkelt er det.

Det er en kjent sak at klubben måtte si opp fire årsverk i sport og administrasjon. Men også spillere, trenere og samtlige ansatte i administrasjonen har godtatt lønnskutt for å hjelpe de lyseblå ut av det økonomiske uføret. Lønnskuttet utgjør en drøy million kroner ut året. I tillegg har byens lokale bank bidratt.

Les også

Sandnes Ulf sløste med sjansene

Christiansen og Westbø bidro

Samtidig har Sandnes Ulf fått økonomsk hjelp av Tore Christiansen og Åge Westbø. De to har slettet et beløp på mellom en halv og én million kroner som klubben hadde i gjeld.

— Vi ga Sandnes Ulf beskjed om at vi kunne slette gjeld dersom klubben foretok de rette grepene. Det var ganske strenge krav vi satte. Tom Rune Espedal har gjort en fantastisk jobb for å få klubbøkonomien på rett kjøl, understreker Christiansen overfor Aftenbladet.

- Hvorfor gjør dere dette?

— Når klubben var i en slik situasjon, mente vi det var riktig. Vi er glade i klubben, svarer Christiansen som likevel ikke legger skjul på at det er uheldig at fotballklubber gjør seg avhengige av private donasjoner.

— Det er ikke første gangen vi gjør dette, men det er sunt dersom klubben lærer av det nå. De kan ikke komme i september og be om mer penger, for å si det slik, legger Christiansen til.

- Fortsatt krevende

Tom Rune Espedal påpeker at de innser alvoret i situasjonen – og at de har lært. Nedrykket fra eliteserien og ikke oppnådde budsjetter i 2014 er hovedårsaken til fjorårets minusresultat.

Vi er glade i klubben.

— Jeg vil understreke at situasjonen fortsatt er krevende, og at ytterligere tiltak muligens må vurderes. Det kommer an på inntektene vi får fra publikum og samarbeidspartnere utover høsten, påpeker Tom Rune Espedal.

Publisert: