Slik blir Branns vinter

To treningsleirer venter før comebacket i eliteserien.

PLANLEGGER NESTE ÅR: Trener Lars Arne Nilsen (midten) og resten av Brann-teamet er i full gang med planlegging av oppkjøringen til eliteseriecomebacket. Assistenttrenerne Robert Hauge til venstre og Kenneth Mikkelsen til høyre. Foto:
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fire dager gjenstår av Branns opprykkssesong, og da er selvsagt planleggingen av 2016 i full gang på Stadion.

Når det gjelder sesongoppkjøring er følgende spikret:

  • Fra slutten av november følger spillerne et individuelt tilpasset egentreningsprogram.
  • Fellestreningene starter som alltid opp igjen like over nyttår.
  • Etter sesongslutt gjennomfører Brann fysiske tester, spillersamtaler og sesongevaluering. På nyåret testes samtlige en gang til.
  • Brann skal på to treningsleirer. Den ene er, som vanlig, på La Manga i Spania i februar. Den andre planlegges til slutten av januar. Foreløpig er det ikke klart hvor Brann reiser for denne. Aktuelle destinasjoner kan være Tyrkia, Gran Canaria eller USA.

Assistenttrener Robert Hauge, som onsdag ledet lagets trening, utdyper om planene.

— Vi håper virkelig å få til en treningsleir på 10 eller 14 dager i slutten av januar. Deretter venter et par ukers trening hjemme, før vi drar til La Manga. Etter det er det ikke lange perioden hjemme før seriestart, sier Hauge.

Tidlig seriestart

Eliteserien starter allerede 12. mars, noe som gir en kortere oppkjøring enn normalt for lagene. Detaljene rundt den spikres av Branns sportslige ledelse innen kort tid.

— På mange måter begynner oppkjøringen i slutten av november, sier Hauge, som jo kan sies å ha rett i det.

— Testingen av spillerne blir grundig nå, og også etter nyttår. Da har vi en treukersperiode før den første treningsleiren, fortsetter han.

- Planlegger dere treningskamper før den første leiren?

— Akkurat det er noe vi må plotte inn i planene. Vi vet ikke ennå.

Utenfor treningsfeltet skal spillerne, i ukene etter serieslutt, i samtaler der de går gjennom sine programmer for desember og snakker om sine interne utviklingsmål. I tillegg skal sesongen evalueres.

— Vi vil ha så god kontroll som mulig, sier Robert Hauge.

Først venter Hødd-gjensyn for Nilsen

Men først venter altså Hødd, i sesongens siste og for Brann ubetydelige kamp. Søndagens hjemmekamp betyr et gjensyn med gamleklubben for trener Lars Arne Nilsen. På Sunnmøre ser de frem mot å møte ham igjen.

— Lars Arne var en viktig bidragsyter og en sentral mann for Hødd i en god periode, sier André Nevstad. Han er nå sportssjef, men har heltestatus i Ulsteinvik-klubben etter mange år der som spiller. At Nilsen står på motsatt benk når Hødd skal prøve å sikre kvalikplass, mener Nevstad gir kampen en ekstra dimensjon.

— Det er en spesiell kamp for både oss og Lars Arne. Vi har jobbet sammen over tid og opplevd mye sammen. Under ham kom vi tilbake til 1. divisjon, vi ble cupmestere, var nær opprykk og fikk spille i Europa. Arbeidet han la ned, prøver vi å bygge videre på nå, sier Nevstad.

Publisert: