Laget som nekter å rykke ned

De har vært avskrevet flere ganger denne sesongen, men med full klaff i siste serierunde kan Nest-Sotra fortsatt berge plassen i 1. divisjon.

Så glad var Nest-Sotra-spillerne etter å ha senket Brann på Ågotnes.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

ÅGOTNES (bt.no): — Jeg må få lov til å lande litt. Folk sier så mye om scenarioet akkurat nå at jeg ikke vet om vi fortsatt har en sjanse, sa Nest-Sotra-trener Ruben Hetlevik umiddelbart etter at kampen var slutt.

Hans forvirring forteller det meste om dramaet som vil utspille seg i 1. divisjons siste serierunde. Fortsatt er det så mange lag som kan rykke ned, at situasjonen er vanskelig å få kontroll på.

Men slapp av, Hetlevik. Det finnes fortsatt håp for Nest-Sotra.

Da må Nest først og fremst slå Fredrikstad i Østfold. Samtidig er de avhengig av at Follo taper mot Jerv og at Levanger blir slått av Sogndal med nok mål til at strilene passerer dem på målforskjell.

Per nå er de to minusmål bak.

— Da kjører vi på, konkluderer Hetlevik.

- Blitt klasket i trynet

For Nest-Sotra er laget som nekter å rykke ned. Til tross for at de har ligget under streken hele sesongen og blitt avskrevet gang på gang, har de altså fortsatt, med én kamp igjen å spille, en mulighet til å kunne kalle seg et 1. divisjonslag også i 2016. — Vi er blitt klasket i trynet og slått ned i knestående flere ganger, men vi løfter hverandre opp og kjører på videre. Det er blitt et kjennetegn for oss, mener Hetlevik.

Mot Brann var kjennetegnet tydelig. Med absolutt alt å tape så Nest-Sotra-spillerne ut til å ha lavere skuldre enn tidligere denne sesongen. De var bedre enn Brann i alle spillets faser, og skapte nok sjanser til å kunne ledet med både tre og fire mål til pause.

Men Max Bjørsviks scoring var omgangens eneste, og spenningen var derfor til å ta og føle på langt ut i den andre. Nærmere bestemt 35 minutter ut i omgangen, da klubbens veteran Johnny Furdal doblet ledelsen.

Gikk på trynet i feiring

Jubelen var så stor at Hetlevik deiset i bakken. Fortsatt var det jo håp for Nest-Sotra.

— Det var mange følelser som kom frem i løpet av de ti sekundene. Først og fremst tenkte jeg at jeg for en gangs skyld skulle få noen rolige sluttminutter, men...

På tampen reduserte Fredrik Haugen, uten at det skulle få noen stor betydning.

— Vi traff på kampplanen. Vi tok (Ruben) Kristiansen ut av kampen, vi lot (Bismar) Acosta ta seg av oppspillene, vi stengte igjen bakrommet til Steffen (Skålevik) og på midtbanen gikk Doff (Kristoffer Zachariassen) langt utenpå Brann-spillerne og kjørte over dem – alene, sier Hetlevik, som tydelig var rørt etter seieren.

— Vi spilte årsbeste på en dag hvor man skulle tro at presset ville ta knekken på de unge guttene. Det er voldsomt imponerende, sier han.

- Flaks

Kaptein Max Bjørsvik mener det samme. Han synes prestasjonen mot Brann viser hva som bor i dette laget.

— Toppnivået er skyhøyt, men bunnivået er forferdelig. Hadde vi klart å stabilisere oss så hadde vi ikke vært der vi er nå, sier sotrastrilen.

- Hvor sterk er du i troen på at dere fortsatt kan berge plassen?

— Det eneste vi kan fokusere på er å gjøre jobben mot Fredrikstad selv. Klarer vi det skal vi være fornøyde. Så får det heller være en bonus om de andre resultatene også går vår vei, sier 26-åringen.

Det ville i så fall vært en utrolig prestasjon blandet med en god dose flaks, mener Johnny Furdal.

— Det ville vært veldig flaks, samtidig som det hadde vært veldig fortjent. Men først og fremst hadde det vært helt utrolig, sier karen fra Husnes, som storspilte etter å ha funnet frem leggbeskytterne han brukte forrige sesong.

— Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før. Berger vi plassen nå skal jeg tape dem sammen og bruke dem resten av karrieren, sier han og ler.

Publisert: