Nest-Sotras siste sjanse til å overleve

Simen Næss innrømmer at Nest-Sotra må vinne over Bærum i dag om strilene skal spille i 1. divisjon også i 2016.

-Spiller ikke 2. divisjon: Simen Næss sier det ikke er aktuelt å bli med ned i 2. divisjon om Nest-Sotra rykker ned. Arkivfoto: Paul S. Amundsen
  • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— God dag, Simen Næss. I dag møter dere Bærum til bunnkamp i 1.-divisjon. Dere har syv poeng opp til sikker plass. Er det et være eller ikke være for dere?

— Ja. Vi kan ikke tape denne kampen. Hvis vi ikke slår Bærum, så er det ... ja.

— Nemlig. Hva tilsier at dere skal slå Bærum?

— Jeg føler at vi har vært best i alle omgangene vi har spilt i høst, med unntak av én mot Levanger og kanskje mot Sogndal etter at vi kom under. Vi må bare kjøre på og ha troen på oss selv. Da vi tapte mot Sandnes Ulf sist, var vi gode, mens Bærum virkelig ikke har vært gode den siste tiden. Jeg tror stemningen hos oss er veldig mye bedre enn hos dem. Det er ingen nedrykksstemning i garderoben vår.

- Men dere har tapt veldig mange kamper. Om du skal være ærlig, hvordan har denne sesongen vært?

— Det er selvfølgelig det verste med det å være fotballspiller: å tape kamper. Vi har tapt litt for mange i år, men vi har sjansen til å gjøre noe stort nå. Mange har nok avskrevet oss, og vi har muligheten til å overraske. Om vi klarer å holde oss når situasjonen har vært som den har vært, vil det sikkert kjennes like deilig som å rykke opp.

Les også

Derfor har Åsane slått tilbake

— Hva er det tyngste når man taper såpass mye som dere har gjort?

— Jeg vil si det er perioden rett etter kampene. Kvelden og natten. Da merker jeg at jeg ikke klarer å slappe helt av. I hvert fall ikke før neste trening.

- Du scoret to sist, men har bare fire mål hittil i år. I fjor scoret du 12. Hva har skjedd?

— Det har vært mye tull. Først røk hele oppkjøringen med skader. I vår spilte jeg kampene, men hadde en betennelse i kroppen og ingen energi. Så fant de ut at det var en visdomstann som gjorde dette. Da den forsvant ut, har det gått lettere og lettere. Jeg har ikke scoret i nærheten av like mange som i fjor, men det kan ennå løsne. Jeg håper å komme opp i tosifret fortsatt.

Les også

Branns rekord er avlyst

— Hvordan ser du på fremtiden din som fotballspiller (kontrakten med Nest går ut etter sesongen, red.anm.)?

— Jeg håper å få en mulighet i en god klubb, enten på dette nivået eller ett hakk opp. Men fotball er veldig uforutsigbart.

- Er det aktuelt for deg å spille i 2. divisjon igjen?

— Nei, ikke med det første. Vi skal klare å holde oss.

- Dere har Brann i nest siste seriekamp, en kamp som kan bli avgjørende for både opprykk og nedrykk. Har du begynt å se frem til denne dagen allerede?

— Nei, ikke ennå. Nå er det Bærum som gjelder og så to hjemmekamper. Gjør vi det vi skal der, blir Brann-kampen bare en bonus. Det er lagene rundt oss vi må slå.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. «Defensiv styrke er Branns opprykksfortrinn»

  2. Slå rekorden vår, Brann!

  3. Denne drømmescoringen ødela for opprykksjagende Kristiansund

  1. Fotball 1. div
  2. Bærum SK
  3. Nest-Sotra
BT anbefaler

Alenefar siktet for grov mishandling av gutt (7)

En mann i 30-årene er fengslet og siktet for grov mishandling av sin sønn.

LES SAKEN