Huseklepp ble drillet i førsteelleveren

Kan være på vei inn igjen på laget.

VRAKET SIST: Erik Huseklepp måtte avfinne seg med en plass på Branns benk i hjemmekampen mot Sarpsborg 08 sist søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

BRANN STADION (bt.no): I guffent høstvær gjorde Brann torsdag viktige forberedelser til helgens møte med Bodø/Glimt. Store deler av økten besto av formasjonstrening der Rikard Norling prøvde ut ulike ellevere. Ut fra treningen ser ut som om svensken fortsetter med Birkir Sævarsson som venstreback og Andreas Vindheim som høyreback, selv om Daniel Mojsov nå er tilgjengelig etter karantene.

BARNEHAGEBOLLER: Trener Rikard Norling og hans spillere kunne glede seg over smaksprøver fra bollebaksten til Tveitevannet barnehage da de gikk av treningsfeltet torsdag. Norling tok seg god tid til å prate med barna, som lovet å heie intenst på Brann ut høsten.

Derimot kan det gå mot en endring på høyrekanten. Erik Huseklepp spilte lenge i "førsteelleveren" på treningen, og ser ut til å erstatte Kasper Skaanes.— Erik, Kasper og Amin (Askar) har vært som en treenighet med to plasser å kjempe om. Det er naturlig at vi "ruller videre" som vi har gjort, at de veksler litt, sier Norling, ullen og hemmelighetsfull i kjent stil.

- Aktuelt

På topp tyder mye på at Norling vil fortsette med spissparet fra 1-2-tapet mot Sarpsborg, Marcus Pedersen og Azar Karadas.

— Det er absolutt aktuelt å bruke Azar fremme. Han spilte jo der sist. Men vi har flere gode alternativer og disse tingene avhenger av kampplanen vi legger opp til, sier Norling.

Birkir Sævarsson har fått mye mindre spilletid enn ventet denne sesongen, men ser ut til å bli en sentral mann i innspurten.

— Selvfølgelig var det gøy å få spille 90 minutter igjen nå sist. Jeg vil jo gjerne hjelpe klubben i denne situasjonen. Sesongen har vært j... tung både for laget og meg, så nå håper jeg på en opptur de siste kampene, sier Sævarsson.

Han ser ikke for seg en finspilt kamp på Aspmyra søndag.

— Jeg tror det blir en krig. Bodø/Glimt er heller ikke sikret ennå, og de vil sikkert ligge lavt og prøve å kontre. Vi må spille klokt og passe på at vi ikke mister ballen i farlige situasjonen, mener Sævarsson.

- Fullblods proff

Selv om han ikke har trivdes som reserve, har han ifølge treneren opptrådt eksemplarisk.

— Birkir har taklet perioden på benken fantastisk bra. Birkir er fullblods proff, ut fra alle perspektiv, sier Norling.

- Hva får du med ham på banen?

— Han er en dyktig spiller – og rutinert til tusen. Den kombinasjonen kan være viktig nå. Han har vist gryende form, og vært ekstra bra en stund.

Norling vil ta hensyn til Bodø/Glimts kontringsstyrke når han legger sine planer for helgens kamp.

— De kommer til å vente på oss, tror jeg. Da er det viktig for oss å være nøye i pasningsspillet og raske til å omstille oss når vi mister ballen.

Tre runder før slutt er Brann på nedrykksplass. Laget har ett poeng opp til kvalifiseringsplass og seks poeng opp til trygg grunn.

BRANNS SESONGAVSLUTNING

Søndag 26. oktober: Bodø/Glimt (b)

Søndag 2. november: Sogndal (h)

Søndag 9. november: Haugesund (b)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk