Nannskog om Norlings imponerende suksess: - Han passer best til å trene topplag

Svensken har ennå ikke tapt en fotballkamp siden han fikk sparken i Brann.

Rikard Norling, var tross svake resultater, en populær mann i Bergen. Nå har han all grunn til å smile etter stor suksess i gamleklubben AIK.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Rikard Norlig var en fiasko som Brann-trener før han fikk sparken våren 2015. I hjemlandet Sverige er historien en helt annen. I mai tok 45-åringen over sin tidligere klubb AIK. Siden den gang har hovedstadsklubben spilt 12 kamper. Ingen av dem har endt i tap.

— Det ble en ond spiral som han ikke kunne komme tilbake fra. At han passer i Sverige, har han vist med både Malmö FF og AIK tidligere, og nå. Han velger bra klubber. Både Malmö og AIK er topplag med veldig gode spillere. Da er det lettere å være coach. Det var vel kanskje ikke tilfellet i Brann. Jeg tror kanskje han er en trener for de lagene som har bra tropper, sier SVTs fotballlekspert Daniel Nannskog til Bergens Tidende.

SVTs ekspert og tidligere TV 2-ekspert, Daniel Nannskog.

Også spillergruppen har vært fornøyd med Norlings overgang.— Alle fikk ny tenning da Rikard tok over, sier forsvarsspiller Per Karlsson til svenske Aftonbladet.

Avisen omtaler søndag den tidligere Brann-trenerens suksess i klubben han har tilbragt rundt 10 år av sin karriere i, som trener for juniorlaget, som assistenttrener og som hovedtrener i to perioder. I kveld møter AIK byrival Hammarby til Stockholm-derby.

Les også

Trond Mohn vil hjelpe Brann – igjen

Slipper inn 0,4 mål per kamp

Ifølge den svenske avisen har storklubben fremstått bunnsolide defensivt etter Norlings inntog. AIK har sluppet inn 0,4 mål i snitt i sine 10 offisielle kamper under den tidligere Brann-sjefen.

I serien har poengangsten vært 12 poeng av 18 mulige, og AIK har i tillegg tatt seg videre to ganger i Europa League-kvaliken etter dobbeltkamper mot walisiske Bala Town FC og Europa FC fra Gibraltar.

— Rikard har gjort det bra. Han kjenner klubben veldig bra, han kjenner spillerne, så jeg er vel ikke så overrasket over at han skulle passe bra inn, sier fotballekspert Daniel Nannskog.

I skrivende stund ligger AIK plassert på femteplass i den svenske eliteserien. Nannskog spår at Norling-effekten vil sørge for medalje i hovedstaden.

— Jeg tror ikke de kan ta gullet. Malmö er mitt gulltips, men topp tre tror jeg definitivt AIK klarer, sier den tidligere Stabæk-spissen.

Det var enorme forventninger til Norling da han tok over Brann før 2014-sesongen. Svensken hadde ambisjoner om å vinne gull i Bergen - det endte med nedrykk etter tap for Mjøndalen i kvalifisering.

Les også

Slik reagerer Norling på Brann-suksessen

(for abonnenter)

Mener Norling passer best i toppklubb

45-åringen gikk fra seriegull i Malmö til jobben i Brann. I 2006 førte han AIK til sølv. I Norge ble det aldri noen medaljekamp.

— Jeg vet ikke riktig hva som gikk feil i Norge da Norling var i Brann. Å si at han skal ta gull er kanskje ikke verdens beste start. Materialet var kanskje ikke det beste. Og da skal man kanskje begynne på en annen måte istedenfor å sette press på en tropp som ikke er gode nok for gull, sier Nannskog.

Norling har tidligere vært en stor tilhenger av en ballbesittende fotball. Det begynner man å se tendenser til også i AIK, mener den tidligere storspissen.

— AIK har ikke spilt fin fotball tidligere i sesongen. Det har vært mye høye baller, men jeg syns de begynner å trille ballen bedre under Norling. Det er noe han har tatt tak i. De spiller en morsommere type fotball, og det skal han ha ros for, Norling, sier Nannskog.

Etter at den nåværende AIK-treneren forlot Brann i 2015, har det gått over all forventning for laget fra Bergen. Lars Arne Nilsen førte laget til opprykk til eliteserien på første forsøk, og i 2016-sesongen har rødtrøyene overrasket og ligger på fjerdeplass.

P.S: Søndag ettermiddag fortsatte Norling-effekten da AIK vant 3-0 i byderbyet mot Hammarby. Kampen ble spilt etter at denne saken ble skrevet.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk