- Da får jeg og Arthur finne på noe annet morsomt

Investorene som lanserte byarena-plan på Nygårdstangen er ikke interessert i andre tomter.

FINNER PÅ ANNET GØY: Dersom bergenspolitikerne ikke vil bygge en byarena på trekanttomten, som kan kombineres med messehall og hotell, sier investor Tore Christiansen at han heller kan finne på noe annet gøy. Her gøyer han seg i forbindelse med Stavanger Oilers' NM-finalen mot Storhamar i DNB Arena i 2015.
  • Anders Haga
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Nei. Det er det enkelt å svare nei til.

Slik svarer mangemillionær Tore Christiansen på spørsmålet om han ser for seg å bygge en byarena på Mindemyren, Slettebakken eller Nymarksområdet.

I onsdagens møte i bystyret skal bergenspolitikerne ta stilling til planene for en byarena i Bergen. Sammen med eiendomsinvestor Arthur Buchardt har Christiansen foreslått å bygge en arena på Nygårdstangen. Konseptet skal være en blanding mellom ishockeyarena, messehall og hotell.

Les også

Her vurderer de å bygge ny byarena

Må være i sentrum

Høyres Dag Skansen ber bystyret om å gå for disse planene, og mener en slik arena kan stå ferdig i 2020. Samtidig kontrer byrådspartiene Ap, KrF og Venstre med en "mulighetsstudie". De vil ha vurdert to ulike konsepter for en byarena, samt tre andre lokaliseringer i tillegg til den på Nygårdstangen.

FLERE ALTERNATIVER: I fjor sommer lanserte Stavanger Oilers-investor Tore Christiansen og eiendomsinvestor Arthur Buchardt planer om å bygge en ishall/konserthall kombinert med et hotell og en konferansesal. Sparebanken Vest, i samarbeid med Bergen næringsråd, satte i april av 500.000 kroner til et forprosjekt, en mulighetsstudie, for få fortgang i arbeidet med ny byarena i Bergen, og konklusjonen er entydig: En ny byarena må ligge på Nygårdstangen. Byrådet går nå videre med en ny mulighetsstudie der de skal se på denne tomten, samt Slettebakken, Nymark og Minde.

I Stavanger har Christiansen og Buchardt allerede realisert et lignende prosjekt i samarbeid med kommunen, DNB Arena. Nå vurderer de å ta kostnadene med å bygge det samme i Bergen, men vil ha hjelp fra kommunen til å få regulert en tomt til formålet.— Vårt konsept og forslag til bidrag handler om trekanttomten. Nå er det ikke jeg som er så flink på eiendom, men jeg vet at det er et uttrykk som sier "beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet", sier Christiansen.

- DNB Arena ligger vel litt utenfor Stavanger sentrum?

— Ja, men det er ikke så veldig langt. Og det er bare en spasertur til alle de andre aktivitetene den er knyttet til i området, svarer han.

Les også

De har nesten doblet tilskuertallet: - Det ligner på det som skjedde i Stavanger

Håper på "kloke politikere"

Han håper bystyret velger å gå for det prosjektet som de har foreslått.

— Hva skjer hvis ikke?

— Da finner nok jeg og Arthur på noe annet morsomt vi kan drive med.

Slettebakken

Arthur Buchardt er like negativ til å bidra med investeringer til et prosjekt som lokaliseres på en av de andre tomtene byrådet vil ha vurdert.— Nei, det er ikke aktuelt. Vi satser bare på den riktige lokasjonen, og det er trekanttomten.

Han viser til at Bergen kommune selv har lagt til rette for å bygge den nye brannstasjonen, samt ADO Arena, i samme område, noe som viser at denne lokaliseringen er gunstig. Buchardt peker samtidig på at Opus Bergen allerede har levert en mulighetsstudie på vegne av Sparebanken Vest og Bergen Næringsråd, som pekte på denne tomten som den beste plasseringen av en slik arena.

Planene om en ny mulighetsstudie fra byrådet kommenterer han slik:

— Det er jo slik politikere gjør generelt for å utsette beslutninger.

Les også

Slik vil han endre Idretts-Bergen

Skal vente

Buchardt presiserer samtidig at han og Christiansen er "både snille og greie", vil avvente politikernes vurderinger av de ulike tomtene. Han avviser at det er nå eller aldri at de to ønsker å investere i trekanttomten.

Christiansen på sin side sier han hadde håpet politikerne hadde fattet en prinsippavgjørelse i saken, og avgjort om dette prosjektet var noe de ville gå videre med.

— Om de nå skal utsette dette og heller gå for en ny mulighetsstudie, så legger vi dette prosjektet til side og holder på med det vi holder på med ellers. Kanskje tar dette for lang tid, og vi har funnet på noe annet når avgjørelsen kommer. Men det er jo langt fra sikkert at det er vi som er de viktige i denne saken. Vi skal ikke tvinge noe på noen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Dette mener bergenspartiene om idrett

BT anbefaler

Lege reagerer etter døds­ulykke: – Kommer du i 80 og får en jern­bjelke på deg, har du ikke sjanse

Etter MC-ulykken i Voss stiller overlege Helge Asbjørnsen spørsmål ved bommen på stedet.

LES SAKEN