Horwath får ny tillit for Brann

Nykommeren velges foran Piotr Leciejewski og Øystein Øvretveit.

Publisert Publisert

Alex Horwath får ny tillit i mål.

  • Anders Pamer
iconDenne artikkelen er over fem år gammel
Les også

«Brann vil merke savnet av defensive og robuste spillere»

Les også

«Har Branns økonomi noen gang vært annet enn elendig?»

Onsdagens formasjonstrening var tydelig. Laget som tapte 2-3 mot Shamrock Rovers i Dublin fredag får starte torsdagens kamp mot Start i La Manga. Mens Branns tre målvakter så langt har stått én kamp hver, velger Norling for første gang å la en av målvaktene få to kamper på rad.

— Jeg har ikke tatt ut et endelig lag ennå, men det foreløpige laget er det du så på formasjonstreningen, ja, sier Rikard Norling.

Svensken understreker at keeperplassen er en av ganske få posisjoner hvor det er veldig sterk konkurranse.

— Det er konkurranse overalt, men det er tre-fire plasser hvor konkurransen er ekstra sterk. Keeperplassen er en av dem. I tillegg er det veldig tøff konkurranse om indreløper-plassene mellom Amin (Askar), Kasper (Skaanes) og Kristoffer (Barmen). Der er det faktisk så tett at dagsformen avgjør, sier Norling.

Start-kampen blir årets første test mot et eliteserielag. Håpet er at den skal gi svar på hvor Brann står foran sesongen i 1. divisjon. Øystein Øvretveit, som lenge lå best an i den interne konkurransen målvaktene i mellom, har ikke voktet målet siden årets første treningskamp. Han sutrer ikke over å måtte vike for Horwath igjen.

— Nei, det ville kanskje sendt gale signaler om han hadde satt ham ut etter den kampen i Dublin, hvor han nesten ikke hadde noe å gjøre, sier sotrastrilen.

Han mener keeperkampen hever alle tre av dem.

— Jeg synes det er ekstra gøy, egentlig. For min egen del mener jeg at jeg hever meg av den sterke konkurransen - ikke at det gjør meg usikker.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Norling trodde han ville få sparken

BT anbefaler

Dette meiner Forsvaret gjekk gale då KNM «Helge Ingstad» havarerte

Det svikta i ei rekke ledd då milliardfregatten gjekk ned, mellom anna var mannskapet for uerfarne, konkluderer…

LES SAKEN
  1. Forsesong
  2. SK Brann