Horwath får ny tillit for Brann

Nykommeren velges foran Piotr Leciejewski og Øystein Øvretveit.

Alex Horwath får ny tillit i mål.
Publisert: Publisert:
Les også

«Brann vil merke savnet av defensive og robuste spillere»

Les også

«Har Branns økonomi noen gang vært annet enn elendig?»

iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Onsdagens formasjonstrening var tydelig. Laget som tapte 2-3 mot Shamrock Rovers i Dublin fredag får starte torsdagens kamp mot Start i La Manga. Mens Branns tre målvakter så langt har stått én kamp hver, velger Norling for første gang å la en av målvaktene få to kamper på rad.

— Jeg har ikke tatt ut et endelig lag ennå, men det foreløpige laget er det du så på formasjonstreningen, ja, sier Rikard Norling.

Svensken understreker at keeperplassen er en av ganske få posisjoner hvor det er veldig sterk konkurranse.

— Det er konkurranse overalt, men det er tre-fire plasser hvor konkurransen er ekstra sterk. Keeperplassen er en av dem. I tillegg er det veldig tøff konkurranse om indreløper-plassene mellom Amin (Askar), Kasper (Skaanes) og Kristoffer (Barmen). Der er det faktisk så tett at dagsformen avgjør, sier Norling.

Start-kampen blir årets første test mot et eliteserielag. Håpet er at den skal gi svar på hvor Brann står foran sesongen i 1. divisjon. Øystein Øvretveit, som lenge lå best an i den interne konkurransen målvaktene i mellom, har ikke voktet målet siden årets første treningskamp. Han sutrer ikke over å måtte vike for Horwath igjen.

— Nei, det ville kanskje sendt gale signaler om han hadde satt ham ut etter den kampen i Dublin, hvor han nesten ikke hadde noe å gjøre, sier sotrastrilen.

Han mener keeperkampen hever alle tre av dem.

— Jeg synes det er ekstra gøy, egentlig. For min egen del mener jeg at jeg hever meg av den sterke konkurransen - ikke at det gjør meg usikker.

Publisert: