Brann-kometen ble jekket ned av lagkameratene

— Jeg fortjente det, mener Fredrik Pallesen Knudsen (18).

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var god stemning i Brann-stallen etter seieren mot Bryne på Jæren. Kenneth Udjus knallet hodet i stolpen, men reddet alt som kom på ham. Noen meter lenger frem på banen, stoppet unge Fredrik Knudsen det ene etter det andre av hjemmelagets fremstøt.

Han vant det som var å vinne av hodedueller. På BT-børsen fikk han den gode karakteren 7, og etterpå sa Knudsen det rett ut i intervjusonen:

— I dueller er jeg helt rå. Ikke mange kan måle seg der.

Ertet av lagkompiser

Den kommentaren fikk han tyn for.

— Jeg er blitt ertet for det. De andre på laget har satt meg litt på plass, sier Knudsen til BT.

I bakgrunnen under intervjuet, lusker stopperkonkurrent Jonas Grønner (21). Han gauler, med glimt i øyet, at Knudsen bør stå for det han har sagt. Og at utsagnet var riktig, at det ikke er noen som kan ta ham i luften. 1,92 høye Knudsen mener det er i alle fall én - Brann-veteran Azar Karadas (33).

Videre sier stoppertalentet det bare skulle mangle at han blir holdt nede på jorden av de andre på laget.

— Jeg ble selvfølgelig jekket ned etter at jeg sa det jeg sa. Sånn skal det være, jeg er ung og nødt til å holde beina på jorden.

- Men du spilte en god kamp?

— Jeg er nødt å prestere over tid, det er ikke sånn at jeg kan fly etter én kamp. Selv om det er gøy å gjøre det bra.

Slik vurderer Norling dem

Rikard Norling har de siste kampene brukt Grønner på Stadion og Knudsen på bortebane. Om det er fordi treneren mener Knudsens hodestyrke og Grønners gode pasningsfot egner seg til ulike kampbilder, svarer han nølende på.

— Begge berhersker vel egentlig både pasnings- og duellspillet. Det er to gode spillere. Så har dagsformen litt å si, uttaler Norling.

- Er det dagsformen som langt på vei avgjør hvem du velger?

— Ja, sånn er det vel generelt, men på stopperplass er konkurransen knalltøff.

- Hva har det hatt å si for Grønner å få en ungdom til å presse seg?

— Jeg tror det innebærer at han må legge ned en ekstra promille med innsats, sier Norling.

Knudsen sier han ikke hadde trodd han allerede nå ville gi Grønner reell kamp. Den tre år eldre forsvarsrivalen, påstår han ikke er overrasket.

— Det er fordi jeg har sett Fredrik komme. Han er en veldig annerledes stopper enn jeg er, 10 centimeter høyere enn meg med enorm rekkevidde. Verken jeg eller han er fornøyd med å sitte på benken, og det kommer til å gjøre begge sterkere. Så er det en trygghet for Rikard og laget at han vet flere kan gjøre en god jobb, sier Grønner.

- Føler du at du mangler noe i duellspillet, målt mot Knudsen?

— Nei, for det jeg mangler i høyde, tar jeg igjen i timing og spenst. Og mitt klare mål er å spille hver eneste kamp, i alle fall når kampprogrammet blir litt roligere.

Demidov ute

Klokken 18 onsdag spiller Brann i Haugesund, mot Vard i cupens 2. runde. Norling gjør flere endringer på laget, og Vadim Demidov, som fikk en smell mot Bryne, er blant dem som forsvinner ut.

— Vard har spilt i ulike formasjoner, så får vi se hva de kommer med i denne kampen. Men vi møter et bra lag, mener Norling.

- På hvilken måte er de et bra lag?

— Jeg tror de ser seg som et spillende lag, mer enn et direkte lag som går for kraft.

- Kan det være en fordel for Brann?

— Nja, jeg vet ikke. Vi har forberedt en kampplan, så får vi se. I cupen må man veldig aktivt følge med på hvordan kampene utvikler seg, man møter ofte lag som man ikke kan speide på i samme grad som i serien.

Publisert