Kristoffer Larsen forklarer fremgangen med innefotball

Futsal og løpetrening har gitt Kristoffer Larsen fysikken han nå herjer med.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Brann-Sogndal 3-0

Da Brann endelig møtte 1.-divisjonsmotstand, var det klasseforskjell. Brann dominerte det meste mot Sogndal på Varden fredag, og sentral i det aller meste fremover på banen var Kristoffer Larsen. Mannen med vikingskjegget hamret først inn 1-0 på et utsøkt plassert frispark. Siden la han en ny presis dødball som endte med at Amin Askar doblet ledelsen. Og det siste kvarteret — da dreide kampen seg mest om Larsen og hans utrettelige forsøk på å ydmyke Sogndal ytterligere.

Rikard Norling innrømmer at Larsen, ved siden av backen Erdin Demir, har vært vinterens bestemann for Brann.

— Ja, det skulle jeg mene. Han er en viktig spiller. Han gjør tilstrekkelig arbeid defensivt, slik at det er okei. Men styrken er i det offensive. Dessuten har han en viktig dødballsfot, en vi ikke hadde i fjor om jeg skal være ærlig, kommenterer treneren.

- Kommer til å herje

Larsen er blant Branns klart best trente spillere. Han mener det er hovedårsaken til at han denne vinteren, frem til nå, har vært en ensom lyspære i et mørkt Brann-værelse.

— Beina var lettere i denne kampen enn sist. Det gjorde forskjellen. Jeg kunne fortsette å ta løp siste kvarteret, det slet jeg med før - da fikk jeg krampe. Jeg holder lenger. Jeg er mye bedre trent enn tidligere.

Han forklarer litt av fremgangen med mer og tøffere trening i Rikard Norlings andreår. Men faktum er at Larsen leverte en fysisk test med oksygenopptak på 66. Larsen mener en del av forklaringen er innefotballen futsal:

— Jeg har spilt mye futsal. Det har hjulpet mye på touch og teknikk og små retningsforandringer. Dessuten har jeg løpt. Det er jo litt opp til deg selv hva man gjør ut av det.

Mannen som startet som kaptein for Brann mot Sogndal, Jonas Grønner, er ikke snau når han beskriver lagkameraten:

— Når han begynner å få fart på sakene, kommer han til å herje. Da kommer han til å få mye oppmerksomhet rundt seg, og da kan trekke andre med seg.

Og enda bedre skal det bli, om vi skal lytte til Grønner.

— Jeg forventer mye av ham. Han har vært veldig sterk for Hønefoss i fjor, sterk i vinter, sterk på trening. Det er bare å se opp for ham i år.

Larsen kvitterer slik:

— Det er gøy med press. Jeg forventer mye av meg selv også.

- Viktigere

Brann var best i alt på Varden. Sogndal hadde ballen mye, men klarte ikke å skape mer enn et par halvsjanser gjennom 90 minutter. Brann opptrådte nådeløst defensivt, og fremover på banen fikk vi til og med se kontringsfotball. Rikard Norling innrømmer at seieren var viktig for et Brann som i vinter har tiltrukket seg oppmerksomhet for alt annet enn godt fotballspill.

— Vi behøver å vinne kamper, altså. Treningskamper er litt viktigere enn vanlig. Vi har holdt nullen nå to ganger på siste tre kampene mot minst like god motstand som vi møter i år i serien. Det er viktig.

Vadim Demidov fikk prøve seg for første gang i år. Han erstattet en Kristoffer Barmen som hadde en noe sår lyske. Også Eirik Birkelund måtte ut med skade etter knapt 20 minutter. Midtbanemannen pådro seg en skade i skulderen, men fysioterapeuten Gregor Monsen kunne etterpå ikke stipulere når Birkelund er tilbake i trening.

Doddo fulgte kampen:

Publisert: