Brann-treneren: - Gullet skal «hem», jeg vet bare ikke når

Brann og Bergen har ristet av seg den verste ydmykelsen etter året i 1. divisjon. Nå er det en ydmyk gjeng som tar fatt på jobben med å bygge Brann opp igjen.

HAR TROEN: Brann-trener Lars Arne Nilsen mener det er fullt mulig å skape et stabilt eliteserielag i Bergen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

LA MANGA (Aftenposten): De ventet i 44 år. Så kunne Brann smykke seg med tittelen seriemester igjen. Så begynte nedturen. Fra 1. plass til 8. plass året etter. Så fulgte noen sesonger rett bak og langt bak de beste, før Rikard Norling i 2014 tok med seg klubben ned i 1. divisjon etter kvaliktap for Mjøndalen.

I solen på La Manga har trener Lars Arne Nilsen så smått begynt arbeidet med å bygge klubben opp igjen. Å rykke opp igjen til eliteserien var første skritt.

— Jeg kan ikke skjønne annet enn at det skal være mulig å skape et stabilt tippeligalag av Brann. Men vi har en vei å gå. Jeg håper vi får tid og sjansen til å bygge det opp igjen. Det kan ta litt tid før gullet kommer hjem igjen. Gullet skal «hem», jeg vet bare ikke når, sier Lars Arne Nilsen til Aftenposten og smiler forsiktig.

Les også

- Denne landslagsspilleren går til Brann

— Har ingen stjernespillere

Han overtok jobben da Rikard Norling forsvant ut i fjor vår. Ydmykhet er et nøkkelord i «nye Brann».

— Jeg tror nok vi er det, ja. Vi er i en utfordrerposisjon. Det er kollektivet som må vinne kamper for Brann. Vi har ingen stjernespillere, men vi må ha et kollektiv som må levere. Vi skal stå på for hverandre, og vi må ha en garderobe som måp ta en del poeng. Nå er det en gruppe her som jobber hardt i hvert fall, sier Nilsen.

Les også

Nilsens positive liste

Les også

«I det stille har et nytt Brann-lag blitt født»

Han har, i likhet med sin sønn Sivert Heltne Nilsen, som også spiller i Brann, fulgt bergensklubben som supporter i mange år. Han vet det koker, han vet det er støy, og han vet omgivelsene stiller krav.

— Det er sånn det er. Jeg liker at det koker litt. Det må være litt sånn. I en klubb som skal Brann skal det være mye som skjer, og det er helt greit for meg. Det er mye lidenskap og entusiasme, bergenserne gir klare meldinger. Det må vi tåle. Men jeg tror ingen forventer at vi skal ta gull i år. Men de forventer at vi jobber hardt og spiller med hjertet utenpå drakten, sier Nilsen.

Huseklepp: - Kan skje igjen

Erik Huseklepp debuterte for Brann i 2005, og kjenner klubben godt. 31-åringen håper de har lært av nedturen i 2014. — Vi er veldig ydmyke for å være tilbake. Vi var ikke gode nok sist vi var oppe, og da rykket vi opp. Det er en fare vi vet om nå. Så er ikke vi på tå hev fra start av, så kan det skje igjen. Det vet vi nå. Alt kan skje i fotball, det vet vi, men vi fikk liksom bekreftelsen midt i trynet, sier kantspilleren.

Les også

Her ble det full fyr for Brann

— Dette er på en måte en ny start for oss. Og vi skal jobbe hardt for å ta godt vare på den sjansen. Brann skal være i Tippeligaen. Vi hadde mer enn godt nok lag til å holde oss sist gang også, men da var vi elenige. Vi var ikke i nærheten av gode nok. Å rykke ned som vi gjorde da, det skal ikke skje igjen, sier Huseklepp.

Styre og stelle

Vadim Demidov bare forsterker det Huseklepp sier:

— Vi har absolutt noe å bevise når vi nå er tilbake. Det blir et tøft år for oss, det er ikke bare, bare å komme tilbake etter et år med dårligere motstand. Vi er underdogs. Vi kommer med ydmykhet. Men også med selvtillit. Vi rykket tross alt opp, sier 29-åringen.

— Vi kommer ikke med en holdning om at vi skal styre og stelle i Tippeligaen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering