Kokainrykter sverter Boonen

Sykkelstjernen Tom Boonen svertes av dopingrykter. En belgisk avis skriver at Quick Step-rytteren har testet positivt på kokain.

Ifølge belgisk presse skal Tom Boonen ha avgitt positiv prøve på en kokain-test.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Årsaken er at Boonen ble testet utenfor konkurranse. Belgieren avga den positive prøven 25. mai, tre dager før etapperittet Belgia rundt.

– Det ser ut til at det ikke er et brudd på vårt regelverk, fordi kokain er ikke et ulovlig middel når det er blitt utført en test utenfor konkurranse, sier talsmann Enrico Carpani i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til nyhetsbyrået AP.

– Det er tidsgrenser for tester utenfor konkurranse. Tre dager før et ritt regnes for å være utenfor konkurranse. Hvis du tar kokain én dag før et ritt, tester du positivt, la UCI-talsmannen til.

Verdens antidopingbyrå (WADA) bekrefter at det narkotiske stoffet er på listen over forbudte midler, men at det kun er forbudt hvis det er tatt i forbindelse med konkurranse.

Den belgiske avisen Het Laatste Nieuws skrev tirsdag at stjernerytteren hadde avgitt positiv dopingprøve.

En talskvinne for påtalemyndigheten i den nordbelgiske byen Turnhout opplyste tirsdag at Boonen etterforskes for å ha vært i besittelse av kokain.

Boonen satt i avhør med politiet mandag kveld, men er ikke siktet i saken. Politiet skal også ha ransaket både foreldrene og kjærestens hus.

Belgieren sykler for profflaget Quick Step. Lagledelsen varslet at det ville komme en uttalelse i løpet av tirsdagen.

Boonen er en av Thor Hushovds argeste rivaler. 27-åringen vant den grønne poengtrøyen i det franske etapperittet i fjor.

Publisert: