Brann-midtstopper leies ut til svensk klubb

Avtalen strekker seg ut sesongen.

Publisert:

RETURNERER: Jesper Löfgren vender tilbake til svensk fotball. Han har fått svært lite spilletid i Brann. Foto: Paul S. Amundsen

Brann leier ut sin svenske midtstopper Jesper Löfgren til Mjällby ut sesongen. Det melder Brann på sin hjemmeside.

Löfgren signerte for Sportsklubben i fjor sommer, men kom først til klubben i januar. Han har bare spilt én kamp i Eliteserien.

Nå returnerer han til gamleklubben Mjällby, som spiller på nivå to i Sverige.

– Først og fremst er tanken at han skal få spilletid. Vi vurderte å gjøre det på et tidligere tidspunkt, men vi ønsket å ha han her så han kunne bli kjent med klubben og måten vi trener på, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til BT.

Kontrakten med Brann strekker seg ut 2021.

– For oss er det som forventet. Han kom fra nivå tre i Sverige. Vi hadde ikke trodd at han skulle danke ut de som er her i dag, sier Soltvedt og legger til:

– Jeg vil presisere at han har imponert. Han er tett opp mot de andre. Nå er det spilletid som er viktig for ham. Nå har vi tre stoppere igjen på 14 seriekamper. Vi håper og tror at det er tilstrekkelig.

Les også

Sommerdommen: Her er Branns karakterbok

– En kjempeforsterkning

Etter søndagens 2–1-seier mot Stabæk skrev BT at Brann hadde vært i dialog med Löfgrens gamle klubb Mjällby om et utlån.

Les også

Brann-talentet kan havne i Sverige igjen

– Er det slik at han kan spille i Mjällby er vi glade for det, det vil være en kjempeforsterkning for oss. Han er en fin type både på og utenfor banen. Og da er vi takknemlige overfor Brann hvis dette går i orden, uttalte Hans Larsson, Mjällbys klubbleder.

Löfgren har fått merke den tøffe konkurransen om stopperplassene i Brann. Kaptein Vito Wormgoor og Bismar Acosta er klare førstevalg, med Christian Eggen Rismark som et like sikkert tredjevalg.

I Mjällby er man storfornøyd med å få 22-åringen tilbake.

– Jesper trenger ingen nærmere presentasjon. Vi har god kjennskap til hans fine egenskaper ute på fotballbanen, skriver klubben.

Ikke enig med kapteinen

Denne uken ble det kjent at Brann og Vito Wormgoor har avsluttet forhandlingene om en kontraktsforlengelse.

Dermed kan Wormgoor være ferdig i Brann etter sesongen, dersom man ikke blir enige på et senere tidspunkt.

– Man skal aldri si aldri. Ingenting er skrevet i stein, sier Soltvedt om Wormgoor-situasjonen.

– For oss er dette med Vito helt udramatisk. Vi har et godt forhold. Det er viktig å få frem at kravene fra Vito ikke er helt urealistiske, sier Soltvedt, men legger til at avstanden mellom klubb og spiller er for stor når det gjelder lønn.

UT?: Vito Wormgoor og Brann er foreløpig ikke enige om ny kontrakt. Kapteinens avtale gjelder ut sesongen. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN NORWAY

Tviler på Wormgoor-salg

Men ettersom Löfgren vender hjem til Sverige nå, er det tvilsomt om Brann lar flere midtstoppere gå i sommer.

– Kommer det et bud som er for godt til å avslå, må vi selvsagt vurdere det. Men det skal veldig mye til. Primært ønsker vi å beholde Vito, sier Soltvedt.

Sportssjefen sier at han har hørt om interesse fra flere klubber, men at det foreløpig ikke har vært konkrete henvendelser på spilleren.

Overgangsvinduet åpner 1. august. Soltvedt tror ikke at Brann vil være spesielt aktive på overgangsmarkedet.

– Jeg tror at det blir rolig. Det sørger for at de som er her får spilletid. Det er en viss slitasje på sikt når folk ikke får spille, så vi ønsker å bruke dem som er her, sier han.

– Ting kan endre seg, men jeg tror ikke at det er mye som kommer til å skje.

Torsdag ble det kjent at angriperen Henrik Kjelsrud Johansen melder overgang fra Brann til Fredrikstad. I likhet med Löfgren har Johansen fått lite spilletid i Brann.

Publisert: