Først nå har Brann fått Badji-pengene de har krav på

Istanbul-klubben har gjort opp for seg — men det kan komme enda mer.

Nå har Brann fått de de har krav på etter salget av Stéphane Badji. Her geleides Badji av banen av daværende trener Rikard Norling under eliteserieoppgjøret mot Rosenborg, der midtbanespilleren ble utvist.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I starten av februar forsvant Brann-midtbanens største drivkraft, Stéphane Badji, fra Bergen til den tyrkiske klubben Istanbul Basaksehir.

Overgangen hadde, etter det BT erfarer, en ramme på 6,5 millioner kroner. Mye ble betalt umiddelbart, men deler av overgangssummen skulle overføres som avdrag frem til sommeren.

Nå bekrefter Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, at tyrkerne har betalt alt de skal for Badji.

— Det var en avtale vi brukte lang tid på, der vi var veldig nøye på å få alt det formelle i orden. Det har vært avdragsbetalinger fra dem som har gått helt etter planen, på de avtalte datoene. Vi har ikke måttet følge det opp i det hele tatt, sier hun.

Les også

Slik var spillet om Badji

Sparer Badji-pengene

Brann har videre sikret seg en prosentandel av et eventuelt videresalg av Badji. BT vet også at tyrkerne må betale et beløp når senegaleseren har spilt et visst antall kamper for dem.

— Detaljinnholdet i avtalen ønsker vi ikke å kommentere, sier Johannesen.

Livet i 1. divisjon gjør at Brann er i en presset økonomisk situasjon med fallende inntekter. De har ikke mulighet til å blåse Badji-inntekten på nye spillere.

— Vi har budsjettert med spillersalg. Det er ikke sånn at vi kan bruke pengene hver gang vi selger en spiller. Det varslet vi også da salget skjedde, sier Johannesen.

- De var litt spesielle

Sportssjef Rune Soltvedt ønsker ikke å snakke om Badji-salget, eller hva midlene betyr for jobben han gjør i det nåværende overgangsvinduet. Men da overgangen gikk i orden i vinter, snakket han om forhandlingene med Istanbul til BT.

— Jeg opplevde dem som litt spesielle. I utgangspunktet var det veldig stor avstand mellom klubbene. Det var tidlig ulike agenter inne i bildet, som forhørte seg med oss om pris for Stéphane. Etter hvert fikk vi et tilbud fra Istanbul (på 3,5 millioner kroner), som vi ikke kunne si ja til, fortalte Soltvedt.

Les også

Branns nye sportssjef: - Jeg har mye å lære

Han la videre ut om et møte mellom klubbene i Oslo, og at Brann var usikre på om Istanbul ville komme tilbake med et forbedret tilbud. Det gjorde de til slutt.

— Det var en krevende overgang, der vi fikk tidspress på slutten. Ting tok veldig lang tid. Det var formuleringer i garantibrev vi måtte se både fem, seks og syv ganger på, sa Soltvedt i februar.

Publisert: