Tidligere Brann-profil står frem som spilleavhengig: - Jeg gjorde det for spenningen

Charlie Miller har sløst bort ti millioner kroner på pengespill.

Charlie Miller var en viktig spiller for Brann i sin tid. Her jubler han etter sin matchvinnende scoring i kampen mot Stabæk i 2006.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Skotten Charlie Miller ankom Brann i 2004, og skulle raskt bli en av klubbens mest populære spillere, blant annet på grunn av sine tekniske ferdigheter og velplasserte pasninger.

Mens Miller var i Brann, var det en dårlig skjult hemmelighet at han likte å ta seg en tur på byen. Alkoholen har imidlertid ikke vært Miller største problem, skriver han selv i sin nye selvbiografi «The Proper Charlie».

— Jeg ville alltid på ut for en drink på tirsdagene med Rangers-gutta, men jeg hadde aldri et drikkeproblem. Jeg hadde et problem med spilleavhengighet, skriver Miller i boken, gjengitt av dailyrecord.co.uk.

Les også

Charlie Miller fikk øl-refs

Miller spilte for den skotske storklubben Rangers fra 1993 til 1999, og har vært innom klubber som Dundee United, belgiske Lierse, de australske klubbene Gold Coast United og Brisbane Roar, i tillegg til Brann. Spilleavhengigheten har fulgt ham lenge.

— Det høres kanskje dumt ut, men jeg gamblet ikke for å vinne penger. Jeg gjorde det for adrenalinet og spenningen jeg fikk når min hest ble såvidt slått. Hvor dumt er ikke det?, skriver Miller.

Konkurs

38-åringen anslår at han har spilt bort minst én million pund (rundt ti millioner kroner) i løpet av livet.

— Nå om dagen er den generelle oppfatningen at jeg sikkert har tjent nok penger i løpet av en 14-årig fotballkarriere til at jeg slipper å jobbe hardt nå. Og kanskje det burde vært slik. Kanskje jeg bør sitte i et stort hus med føttene i været hele dagen, mens jeg teller pengene mine. Men ingenting kunne vært lengre fra sannheten. Virkeligheten er at jeg hadde en tøff tid økonomisk sett mot slutten av tiden min i Australia, da jeg måtte erklære meg selv konkurs, skriver Miller.

— Det eneste jeg kunne gjøre var å erklære meg selv konkurs. Jeg er ikke stolt over det, og det er en vanskelig ting å innrømme, men jeg ville gjøre det beste for min kone og barna mine, det var en avgjørelse jeg måtte ta.

Miller forteller at han føler at han «fortsatt har mye å bidra med i fotballen». Han beskriver seg selv som en god trener, og planlegger nå å ta et trenerkurs i regi av det skotske fotballforbundet.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk