Spissbyttet Brann bør si ja til

KOMMENTAR: Kan du bytte en spiss som har scoret tre, med en som har signert ti fulltreffere, og du i tillegg kanskje kan tjene en million kroner, da er det bare å si ja takk, skriver Tore Strand.

Det at Strømsgodset viser interesse for å hente Marcus Pedersen tilbake til klubben, bør være godt nytt for Brann, skriver Tore Strand.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det at Strømsgodset viser interesse for å hente Marcus Pedersen tilbake til klubben, bør være godt nytt for Brann. Først og fremst fordi Marcus Pedersen ikke har prestert som forventet etter at han ble hentet til klubben for ett år siden. Beskjedne tre mål på ti kamper i fjor, og tre på ni denne sesongen, er status for ham som mange trodde skulle bli Branns redningsmann.

Tore Strand, kommentator i Bergens Tidende.

Marcus Pedersen har vist formstigning de siste ukene, og det vil ikke overraske om scoringene etter hvert kommer hyppigere enn de har gjort så langt. Kanskje allerede mot Åsane, men det generelle inntrykket Marcus Pedersen har vist, er at han ikke har vært i nærheten av det nivået han var på da han slo gjennom på Strømsgodset og det norske U21-landslaget.

Gunstig med klubbytte

Det er grunn god nok til at en kan la 25-åringen gå til Drammens-klubben. Det at Marcus Pedersen har vært involvert i en disiplinærepisode, og ikke alltid har signalisert de rette holdningene, bidrar også til å danne et bilde av en spiller som ikke har funnet seg helt til rette i klubb og by. Noe som kan bety at et klubbskifte kan være gunstig både for Brann og for Marcus Pedersen.

Dessuten har Nest — Sotra en spiss som scorer langt hyppigere, og som neppe vil koste Brann mer enn ca. en million kroner å hente. Derfor bør Brann hente Steffen Lie Skålevik tilbake til Stadion, umiddelbart. Nest-spissen blåste inn tolv mål i fjor, og har signert ti allerede denne sesongen for ett av bunnlagene, tall som viser at han kan bli en langt mer nyttig spiller for Brann enn det Marcus Pedersen har vært.

Brann-trener Lars Arne Nilsen husker hva Marcus Pedersen var god for på sitt beste. Av den grunn er det til å forstå at Brann-treneren roser sin spiss når anledningen byr seg, og vegrer seg for å selge en angriper av Pedersens kaliber.

Fotballtrenere vil ha flest mulig gode spillere i sin tropp. Det er selvfølgelig til å forstå, i et kortsiktig perspektiv. Men i dette tilfellet tror jeg det er viktig for Brann å se det store bildet, bytte en spiller med en annen med vel så stort potensial, tjene penger på det, og spare vesentlige lønnsutgifter de kommende årene.

Risiko

Det spesielle med spisser er at de kan lykkes i en klubb, for så å møte veggen i den neste. Derfor ligger det alltid en risiko i å både kjøpe og selge måljegere. I dette tilfellet er det imidlertid også andre faktorer som spiller inn.

I Brann er Marcus Pedersen en av dem som tjener mest med en årslønn på litt under tre millioner kroner. Slike lønninger ønsker Brann å fjerne, og kommer Strømsgodset på banen og vil hente Pedersen tilbake for en fornuftig sum, har Brann en god anledning til over tid å spare solide lønnsutgifter ved et salg av Marcus Pedersen.

Dessuten er Steffen Skålevik tre år yngre, kjenner Brann fra sin tid som junior, og kan med det være en spiller som Brann kan få nytte av i lang tid. Ta med at han med sin hurtighet og teft for mål kan spille i angrep både som kantspiller og midtspiss, så kan Brann få en langt mer anvendelig spiller i Steffen Skålevik.

Se Ballspark:

Publisert: