Brann avviste millionbud på stortalent

Brann valgte å takke nei til et bud på flere millioner kroner fra nederlandske Twente på Emil Hansson (16).

Emil Hansson var tidligere i vinter på et treningsopphold i Twente. Noen uker senere kom budet, som nylig ble avvist av Brann
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hansson var tidligere i vinter på et treningsopphold i klubben som er kjent for å være dyktige på å utvikle talenter. Noen uker senere kom budet, som nylig ble avvist av Brann. BT er kjent med at en overgang kunne tilført Branns klubbkasse flere millioner kroner umiddelbart, og at tilbudet samtidig inneholdt tilbud om ytterligere midler dersom Hansson ble en suksess i klubben.

Brann takket nei.

Det bekrefter spillerens agent Stig Lillejord overfor Bergens Tidende:

— Jeg kan bekrefte at Brann har takket nei til et meget godt økonomisk tilbud fra Twente på Emil Hansson. Det er umulig å oppfatte dette på en annen måte enn at de ser på Emil som en sentral del av laget i årets sesong, sier spillerens agent Stig Lillejord.

Alternativet til spill på førstelaget, er Brann 2 i 3.-divisjon. Det ser verken spilleren, hans agent eller Brann på som ideelt for 16-åringen som inntil forrige sesong ble sparket i gang ble sett på som et talent i Martin Ødegaard-kategorien.

- En stor avveining

Avslaget er selvsagt «politisk aktuelt» i og med at Brann nå forhandler med store deler av spillergruppen om å redusere deres faste lønninger. Å gjøre dette samtidig som man avslår betydelige inntekter, er ingen enkel øvelse. Branns vikarierende sportssjef, Rune Soltvedt, innrømmer at Hansson-saken var vanskelig for Brann.

— Det er riktig at en klubb har kommet med et tilbud om å kjøpe Emil Hansson fra sommeren av. Det er også rett at vi har avslått tilbudet. Det var et resultat av en stor avveining, og det kan godt vise seg i ettertid at vi har bommet. Svaret på det vil vi kanskje ikke engang sitte på om ett års tid, innleder Soltvedt.

— Emil har gjort sine saker bra i starten av denne sesongen. Slik vi ser det konkurrerer han om å få starte kamper for Brann. Med unntak av en liten periode i Sverige, har Emil vært lenge i Brann. Vi ønsker å se hvordan det bærer avgårde med ham, vi har lyst til å se hvor mye han kan blomstre for oss. Kanskje vil vi da kunne selge ham for mer penger, kanskje vil han gå kontrakten ut hos oss om to år og gå gratis. Det vet vi ikke, så dette var en vanskelig avveining, sier en åpen Soltvedt.

- Respekterer kontrakten

Agenten sier Hansson selv ønsket å få sjansen i Twentes ungdomsavdeling.

— Både Emil og hans familie ønsket å dra til Nederland, men han respekterer selvsagt kontrakten sin med Brann. Da må vi samtidig ta det for gitt at Brann respekterer kontraktene de har inngått med spillerne, sier agenten med klar adresse til at Brann nå forhandler med spillere om reduksjon av grunnlønnen.

Soltvedt ser problemstillingen, men understreker at Brann ser på Hansson som en potensiell bidragsyter.

— Mye er opp til Emil selv. Per i dag gjør han det så bra at vi har tro på at han skal kunne spille en del kamper for oss i 1.-divisjon.

- Anså dere det som at dere ville spare dere til fant ved å selge ham?

— Slik kan man godt uttrykke det. En ting er at vi kan håpe på gode sportslige bidrag fra Emil, en annen er at han kangjøre det så bra at han blir verdt mer enn dette. Slik kan det vise seg å være en smart beslutning om han slår til, eller ikke fullt så smart hvis han ikke gjør det. Emil har lenge vært sett på som et stort talent, sier Soltvedt.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Stortalentet Emil (16): - Skal ikke spille på annetlaget i år

  2. Derfor vil Brann bruke Badji-pengene på enda en midtstopper

BT anbefaler

Grete og Lars måtte sove på flyplassen i natt

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN