OL-mysteriet som ingen kan forklare

Plutselig føk kule gjennom pressesenteret.

En fotograf filmer hullet i presseteltet i Rio de Janeiro. REUTERS

En svært merkelig hendelse utspant seg i pressesenteret ved hestesportarenaen i Rio lørdag. Plutselig hørte journalistene i teltet et smell.

Ifølgeden svenske avisen Expressen skal en kule skal ha gått gjennom teltet i pressesenteret. Senere skal en kule ha blitt funnet i pressesenteret.

Kulen ble funnet i forbindelse med dressurridning-konkurransen.

Skrekkskade går verden rundt — norsk utøver måtte se vekk. Les mer her.

Ifølge den newzealandske fjernsynskanalen TVNZ ble en person i New Zealands lagledelse nesten truffet.

— Vi vet at det har vært et smell, et hull i teltet og en kule på bakken, sier Viasat-kommentatorHenrik Johnsson, som er på plass, til Expressen.

Han forteller at arenaen ligger like ved en militærleir, og at ingen derfor reagerte i første omgang. Stemningen ble først spent da en kule ble funnet, sier kommentatoren.

— Ingen virker å være redde, men det er spent stemning rundt sikkerheten hele tiden, sier han.

FIKK DU MED DEG DETTE? Svømme-Henrik (19) om OL-debuten: - Jeg ble veldig overrasket.

- Ikke et angrep

Den britiske avisen The Daily Mail kaller hendelsen et «sikkerhetsmareritt» og har snakket med øyevitne Rob Carr, en amerikansk fotograf.

— Det virket som det var et skudd fra lang avstand, fordi da kulen kom inn traff den ikke noe. Den landet bare tre meter fra meg og én meter fra en gruppe fotografer, sier Carr.

Han forteller videre at representanter for den internasjonale olympiske komité dukket opp straks, og at de snakket med folk tilknyttet den lokale militærleiren.

Ifølge Sky News etterforsker sikkerhetsansvarlige for lekene hendelsen. Mario Andrada, kommunikasjonsdirektør for Rio-lekene, sier til det brasilianske nettstedet UOLat skuddet ikke var et angrep og at det «ikke hadde noe med lekene å gjøre».

Han forteller imidlertid videre at arrangøren ennå ikke er sikre på hvordan kulen kan ha blitt skutt inn i teltet.