Portsmouth snart under administrasjon

<p>Det betyr 10 poengs fratrekk for klubben til Erik Huseklepp.</p>

Publisert Publisert

Portsmouth's Erik Huseklepp celebrates scoring his side's first goal of the game Foto: Tony Marshall

  • Roar Lyngøy
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Lokalavisen Portsmouth News meldte mandag ettermiddag at Portsmouth er i ferd med formelt å søke om å bli satt under administrasjon på grunn av klubbens økonomiske problemer.

Senere mandag ble det bekreftet at klubben ønsker å bli satt under administrasjon.

Portsmouth er i neste uke innkalt til høring på grunn av manglende innbetalt skatt. Pompey har heller ikke maktet å betale verken spillere eller ledere lønn siden januar.

Peter Kubik, en av Portsmouths finansielle rådgivere, bekrefter at klubben vil levere inn en søknad om å bli satt under administrasjon de nærmeste dagene.

– Klubbens bankkontoer er stengt på grunn av høringen og det er veldig vanskelig å fortsette driften. Så snart det blir søkt om administrasjon vil bankkontoene åpnes igjen, sier Kubik.

– Vi er klar over at det å bli satt under administrasjon medfører at en blir trukket ti poeng automatisk.

Andre gang på to år

Huseklepps klubb skylder skatt på mellom åtte og elleve millioner kroner. I februar 2010 ble Portsmouth den første klubben i eliteserien som ble satt under administrasjon. Den gangen mistet klubben ni poeng som bidro til nedrykk fra øverste nivå.

Pompey vil automatisk bli fratatt 10 poeng hvis klubben settes under administrasjon. Slik er regelverket til Det engelske fotballforbundet (FA).

Dette blir i så fall andre gang på to år at Portsmouth settes under administrasjon.

Når en klubb settes under administrasjon blir den ikke slått konkurs. Men administratoren må finne en kjøper innen et år.

Mister Huseklepp og co. 10 poeng, vil de ligge like over nedrykksstreken på engelsk nivå to.

Også Rangers nær administrasjon

Også den skotske storklubben Rangers er i store økonomiske problemer. Ifølge Sportinglife nærmer også Glasgow-klubben seg administrasjon. Også Rangers vil da miste 10 poeng.

Den tradisjonsrike klubben fra Glasgow kan bli nødt til å betale over 440 millioner kroner i skatt dersom de taper en rettssak mot de britiske skattemyndighetene.

Rangers har vunnet den skotske eliteserien hele 54 ganger. Det er skotsk rekord. Klubber er regjerende mester i Skottland, men ligger for tiden på annenplass fire poeng bak erkerivalen Celtic.

Ifølge rapportene fra Skottland har klubben fem dager på seg før den blir nødt til å sette seg under administrasjon. Rangers er en av de mest populære klubbene i Storbritannia og har hatt et tilskuersnitt på over 45.000 denne sesongen. Å spille i den skotske eliteserien er imidlertid langt mindre innbringende enn i den engelske versjonen, der sponsorinntekter og penger fra salg av TV-rettigheter er langt høyere.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Klar for ny bunnstrid

BT anbefaler

Kvinne funnet død i Åsane: Mann som var i leiligheten har fått forsvarer

– Jeg har snakket med ham i mange timer på sykehuset, sier advokat Erik Johan Mjelde.

LES SAKEN
  1. Engelsk fotball