- Glad det er jeg som tok straffen

<p>— Jeg har ballasten til å reise meg, sier Moldes Magne Hoseth etter straffebommen mot Basel.</p>

Publisert Publisert

hoseth Foto: Erik Birkeland

  • Vegard Flemmen Vaagbø

BASEL-MOLDE 1-1 (2-1 SAMMENLAGT:

BASEL: Magne Hoseth er glad det var han som bommet på straffesparket mot Basel. Og etterpå fleipet han med at han felte noen tårer.

Midtbanespilleren sank på kne like etter straffemissen i det 92. spilleminutt. Bommen fra 11-meteren på overtid knuste drømmen om Champions League-spill for MFK og hjertene til alle som er glad i klubben.

Og det gjorde vondt for hovedpersonen selv også. Fryktelig vondt.

— Det er jo alle sjansers mor som ble spolert og det er tøft. Det er knallhardt. En føler jo at en har sviktet klubben, spillerene og de en er sammen med hver dag. Hele miljøet i Molde egentlig. Konsekvensene av det sparket er ganske store.

Tenkte ikke på konsekvensene

- Tenkte du konsekvens da du tok straffesparket?

- Nei. Aldri. Akkurat da tenkte jeg på å få legge ballen skikkelig ned og så jage vekk keeperen og sette den hardt og langt ut til sida. Jeg har jo gjort det så mange ganger at jeg hører egentlig ingenting av publikum. Jeg hører ikke hva keeperen sier, heller. Men så skjer det det som ikke skal skje.

— Ombestemte du deg i tilløpet, for straffen er jo en av de dårligste du har tatt?

— Jeg ombestemmer meg ikke, men den ender ikke så langt ut som jeg vil fordi jeg ser keeper går riktig vei. Så halvautmatisk blir jeg litt stresset - og så blir det ei forferderlig dårlig straffe. Men jeg hadde ingen tanker om å gi fra meg straffesparket for jeg hadde ikke noen dårlig følelse i forkant. Og jeg er veldig glad for at det er jeg som bommer og ingen andre.

- Hvorfor det?

— Fordi jeg har ballasten til å reise meg igjen og spille en kanonkamp mot Aalesund. Jeg har hatt noen tøffe trøkker og tror dette bare gjør meg enda sterkere. Det er tøft nå, og det blir tøft i natt når jeg begynner å tenke på alle konsekvensene, men i morgen er det full fokus på AaFK.

— Solskjær sa han vil tvinge deg til å ta neste straffe om du vil eller ikke, men du virker ikke å være mye i tvil selv?

— Nei, jeg er ikke det. Jeg tok den første etter jeg bomma sist, og da scora jeg. Jeg blir ikke noe mer stresset av dette. Noen må fram, og mange var sikkert glad for at jeg var der og tok den.

- Verden ramler sammen

- Hvordan var minuttene etter bommen?

— Jeg håpet noen skulle få ballen nærme meg så jeg kunne taklet fra meg litt aggresjon. Det er noen sekunder der det er beksvart og hele verden ramler sammen. Jeg må innrømme at det er tøft.

- Hvordan var minuttene etter kampslutt?

— Jeg tenkte at jeg ikke kunne grine på fjernsyn. "Herregud så lite mandig", men så blir jeg vel kalt "Magne Mascara" for en grunn også, så jeg klarte ikke holde tilbake, hehe. For da kom tankene om konsekvensene og hvor mye det betyr for spillere og klubben og sponsorer og miljøet rundt. Da kom det mange tårer og da klarer en ikke stoppe det. Det verste er sviket en føler for lagkameratene.

Vil slå ut Liverpool

- Hvordan oppsummerer du kampene mot Basel?

— Det er nesten et under at vi ikke går videre. Vi spilte bra hjemme med ti mann og førsteomgangen, og siste 20 minutter her, var strålende. Vi gjennomførte nesten en prikkfri kamp. Jeg syns vi var best gjennom to ganger 90 minutter, men da må en ha folk som greier å score på straffe for at det skal gå.

- Hva lags sjanser ser du nå i Europa League-kvaliken?

— Drømmen er vel å få Liverpool så vi kan slå dem ut. Men kommer vi oss til gruppespillet der så er det en drøm. Vi er på høyde med lag som har spilt kvartfinale i Champions League så vi har ikke noe mindre håp.

Publisert