Brann-spiller ønsket av West Ham

Stephane Badji skal på prøvespill i West Ham når han får visum.

Etter det Bergens Tidende erfarer, er Stéphane Badji for tiden på besøk hos West Ham.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Badji har vært krystallklar på at han vil forlate Brann etter 2014-sesongen, og var enda mer tydelig etter nederlaget i Mjøndalen. Det faktum at senegaleseren ble byttet ut i begge Branns oppgjør mot bruntrøyene, skal ha opprørt afrikaneren kraftig, og han er nå fast bestemt på å skifte klubb.

I hele år har hans agenter arbeidet med å skaffe Badji alternativer. BT har tidligere omtalt at mannen som representerer ham i England, er den engelske agenten Willie McKay. McKay er bøtelagt og utestengt av det engelske fotballforbundet flere ganger på grunn av uregelmessigheter i overgangssaker. Formelt sett er det franske Pierre Frelot som representerer Badji, men McKay er franskmannens kompanjong i England.

Det er disse som nå skal få Badji på prøvespill i England.

— Jeg må vente og se hva som skjer og hva agenten min sier. Jeg har ikke visum til å dra til England for øyeblikket. Det er ikke sikkert jeg vil dra nå, for det er landslagssamling i starten av januar, sier Badji.

Han bekreftet at det er West Ham det er snakk om.

Les også

Speider mener denne bomkjøpslisten viser at Brann nå gjør rett

Flere klubber

McKay er flere ganger sitert på at Badji har en overgangsklausul i sin kontrakt som gjør ham tilgjengelig på markedet for 600.000 pund. Dette stemmer ikke. Slike klausuler er ulovlig etter Norges Fotballforbunds reglement. Noe ganske annet er om McKay har markedsført spilleren i England for denne prisen. Trolig kan ikke Brann beregne å innkassere stort mer enn syv-åtte millioner kroner for spilleren. I så måte er de siste dagers begivenheter på Oslo Børs lovende for Brann. Den ekstremt lave kronekursen gjør at Brann kan tjene opp mot en million kroner mer nå enn for bare noen uker siden.

BT har vært i kontakt med engelske journalister med gode kilder i West Ham. Disse møter en mur av taushet når de spør om Badji, noe som blir tolket som at londonerne ikke ønsker oppmerksomhet rundt Badjis prøvespill.

Flere klubber har nemlig sniffet på Branns midtbanemann, blant dem Newcastle, Sunderland og West Bromwich. Representanter fra ulike Premier League-klubber har vært til stede på flere av Branns kamper for å studere Badji i aksjon.

Men bare West Ham har henvendt seg direkte til Kniksens plass.

— Det kan hende

Det er flere årsaker til at Brann ønsker å selge Badji nå. For det første er Branns økonomiske situasjon kraftig forverret etter nedrykket, for det andre ønsker Badji seg bort for enhver pris og for det tredje hever afrikaneren en høy lønn. Derfor har Brann takket ja til å sende spilleren på prøvespill, noe som slett ikke er vanlig for landslagsspillere av hans kaliber.

Branns vikarierende sportssjef Rune Soltvedt, svarer dette på spørsmål om Stéphane Badji skal til West Ham:

— Det kan hende. Jeg vil ikke uttale meg om noe vedrørende vår spillerlogistikk nå, så jeg har ingen kommentar.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Legg kunstgress på Brann Stadion nå!

BT anbefaler

– Det er en trykkende og uvirkelig stemning, nesten litt uhyggelig

Politiet har funnet båt, årer og klesplagg. Tre personer er fortsatt savnet etter robåt-ulykken i Kvam.

LES SAKEN