Brann jaktet Rushfeldt

<p>Først glapp Ole Martin Årst for Brann. Deretter forsøkte serielederen å sikre seg hans tidligere makker, Sigurd Rushfeldt.</p>

Fotball HerrerTippeligaen Start - Aalesund 1 - 2Kristiansand stadion22.07.07Foto: Tomas Rolland, Digitalsport Ole Martin Årst - Start -
Fotball TippeligaenStart - Tromsø 1 - 1Kristiansand stadion03.07.06Foto: Tomas Rolland, Digitalsport Fv. Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst - Tromsø -
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

— Det er riktig at Brann kom tilbake til oss etter salget av Ole Martin til Start. Men tilbudet ble kontant avvist, sier administrerende direktør i Tromsø, Tom Bendiksen til avisen Nordlys.

- Jeg kan bekrefte at det ble lagt inn et bud. Jeg tror det var på to millioner kroner , sier Sigurd Rushfeldt selv til avisen.

Ifølge Nordlys ville Brann i utgangspunktet ha Ole Martin Årst til Bergen og sende Helge Haugen motsatt vei, som en del av avtalen. Start skulle på det tidspunktet bergenserne henvendte seg, allerede ha lagt inn et bud på 4,1 millioner kroner for spissen, som kort tid senere forsvant til Sørlandet.

– Brann hadde fanget opp Start-interessen, og mente de ville være med. Men på dette tidspunktet hadde Ole Martin gjort det veldig klart for oss at han ikke var interessert i noen overgang til en annen norsk klubb. Det ga vi Brann beskjed om, sier Bendiksen til Nordlys.

Da overgangen for Årst brast, skal Brann ha forsøkt seg på tidligere spissmakker, Sigurd Rushfeldt.

– Vi brukte ikke lang tid på henvendelsen. Når vi hadde solgt Ole Martin, kunne vi selvsagt ikke selge Sigurd også. Så dette var aldri aktuelt for oss, derfor ble saken også kjapt parkert, sier sportslig leder i Tromsø, Morten Kræmer.

Rushfeldt selv var ikke fremmed med en overgang til Brann.

– Det var snakk om serielederen – og den sannsynlige seriemesteren. Klart det var litt smigrende, sier Rushfeldt, som hadde forståelse for at klubben ikke kunne la han gå kort tid etter at Årst hadde reist til Kristiansand.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk