Satser på VM-kravet, men ikke på VM

Vladimir Vukicevic skal prøve å løpe under VM-kravet på 60 meter hekk søndag. Men han reiser neppe til mesterskapet i USA.

BLIR HJEMME: Vladimir Vukicevic går for å ta VM-kravet, men er ikke spesielt ivrig på å reise til USA.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg tar det som det kommer og vurderer etter løpet. Men det er langt å reise, så jeg tror jeg blir hjemme, sier Norges beste hekkeløper før han får med seg Sveriges beste og Danmarks beste i jakten på 7,72 eller bedre i friidrettshallen på Rud i Bærum.

— Det stillers seg annerledes hvis jeg løper langt under kravet. Da kan det blir fristende å dra, sier 24-åringen om innendørs-VM i Portland i tiden 18.-20. mars.

Han har vært nær kravet to ganger, med 7,76 i Florø og 7,78 i Gent.

— Kroppen var ikke helt med i Gent, men det beviste at jeg kan løpe på gode tider selv på dårlige dager, sier Vladimir, som har vært under kravet, men det var i 2013. Så ødela skader i 2014.

Les også

Rekordjenta nektes VM-deltagelse

Les også

Jakob Ingebrigtsen (14) avsluttet med nok en verdensrekord

Må sette norsk rekord

Vukicevic håper at 60-metertiden skal gi ham en pekepinn om hvordan han ligger an i kampen for å komme til OL i Rio.

— Løper jeg på 7,65 i løpet av vinteren, vet jeg at det er OL-fart. Løper jeg på 7,70, er det omtrent som persen utendørs (norgesrekorden på 13,55).

Da har han i så fall 8/100 sekund igjen til Brasil-turen. EM-tuen til Amsterdam bør være barneskirenn, som Petter Northug kaller det. Der er kravet bare 13,90. I fjor løp han på 13,73 i en sesong som ikke ble som håpet.

Les også

Denne norgesrekorden fikk «ingen» med seg

Bruker oppsparte midler

Norges Friidrettsforbund har mistet sin hovedsponsor og ingen ny er på plass. Vukicevic får ingen støtte hverken fra NFIF eller Olympiatoppen.

— Jeg har en avtale med Nike og i tillegg noen andre sponsorer. Jeg lever på oppsparte midler og greier meg foreløpig godt, sier Vidar-løperen, som har oppskriften på innendørsrekord.

— I løpene tidligere i vinter har det ikke sittet godt nok på de to første hekkene. Da nytter det ikke på et så kort løp. Aksellerasjonen må bli bedre, fastslår, Vladimir Vukicevic.

Stevnet i Bærum er KM for Oslo og Akershus. Blant andre deltagere kan nevnes Øyvind Strømmen Kjerpeset. Norgesrekordholderen på 400 meter hekk og kongepokalvinneren i 2013 skal løpe 200 meter. Han gikk skadet i 2014, mens comebacksesongen i fjor ble langt unna det han hadde forventet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Publisert: