- Nils Arne er større enn Gro

— Nils Arne Eggen er Norges mest attraktive foredragsholder. Han topper lista foran Gro Harlem Brundtland, sier media- og reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen. <br></br>

  • Gunnar Evensen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

Steen Jensen har karakterisert Eggen som Norges beste leder i boka «Ona fyr». Han nøler ikke med å rangere Nils Arne Eggen på Norgestoppen i markedsverdi, og mener Rosenborg bør kunne dra inn to millioner kroner årlig bare på Eggens foredragsvirksomhet.

— Dette markedet er utømmelig. Det er et sug etter den slags foredrag som handler om prestasjonsgrupper og folk som sammen lykkes med noe. Det er relevant for alle. Gro vil kanskje ha større verdi i enkelte sammenhenger, men hvis vi ser på «glamourverdien», underholdningsverdien og nytteverdien sammen, så er Nils Arne helt klart rangert foran Gro. Nils sin relevans har et videre nedslagsfelt enn Gros. Og han er mer underholdende, sier Steen Jensen.

Han er selv en ettertraktet foredragsholder på samme marked som Eggen. I går var Steen Jensen på Gjøvik for å foredra for næringslivsledere på Toten. Han tar seg bedre betalt enn Eggen gjør.

— Det koster 50.000 kroner å ha meg hvis jeg må reise. Hjemme i Oslo-området koster det 40.000. Jeg synes ikke Eggens pris på 30.000 er direkte urimelig. Det burde koste 50.000 å leie ham, sier Steen Jensen.

Men selv om markedet er uuttømmelig, advarer han Eggen og RBK mot å ukritisk hive seg ut i det.

— Han må for all del ikke ta alt han kan få. Han kunne sikkert dradd inn 100.000 kroner dagen hver dag hele året, men jeg synes 50.000 i uka burde være sånn passe. Jeg har selv tatt på meg alt for mye i mange år, og jeg holdt på å bli gal. Jeg hadde ti foredrag på seks dager her forleden. Ikke bra, sier han.

Han får selv ti henvendelser hver dag fra folk som vil høre hva han har å si.

— Eggen er helt sikkert mye mer etterspurt enn meg. Jeg har en person som styrer dette for meg. Det er så mange kundemøter, «kick off», seminarer og slikt hver dag over hele landet, at både Eggen og jeg kan leve godt side om side i dette markedet i overskuelig fremtid. Det vi har å si, er relevant for alle som driver med kulturbygging og verdier. Men det er viktig for Rosenborg at de ikke blir grådige på Eggens vegne, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Brann-treningene var et fristed for Marcus Mehnert. Resten av døgnet kunne være knalltøft.

Marcus Mehnert presterte som vanlig på Brann-trening. Hjemme ventet mange vanskelige, ensomme timer.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Ansatt på gyne­kologisk seksjon er koronasmittet

  2. Hun kjøpte enebolig alene som 26-åring

  3. – Noen synes huset er stygt. Vi er kjempe­fornøyde.

  4. Mann skal ha kjørt i 221 km/t med barn i bilen

  5. – Barn får livene sine ødelagt på Fridalen skole

  6. Brann-treningene var et fristed for Marcus Mehnert. Resten av døgnet kunne være knalltøft.