Vil ikke svare på om Brann-ledelsen fortsetter

— Dette kan vi ikke svare fornuftig på i kveld, sier Roald Bruun-Hanssen på spørsmål om han og Rikard Norling går av.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Vi klarte ikke prestere da vi måtte. Dette er en forferdelig avslutning på sesongen og en svært tung dag, sier Roald Bruun-Hanssen.

Mens Mjøndalen stadion kokte med opprykksjubel, var stemningen utenfor Branns garderobe ekstremt trykket. Etter en god stund, kom Brann-lederne Rikard Norling (trener), Roald Bruun-Hanssen (daglig leder) og Rolf Barmen (styreformann) ut til den ventende pressen, mens spillerne ennå satt igjen i garderoben.

- Naturlige spørsmål

Bruun-Hanssen svarer slik på at Rikard Norlings avgang nå kreves av flere, deriblant BT.

— Disse spørsmålene kommer helt naturlig. Det er forståelig. At det blir stilt spørsmål ved oss som ledere i en slik situasjon, er helt naturlig.

— Kommer Rikard Norling til å være Brann-trener i 2015?

— Jeg vil ikke i dag si noe som helst til det. Vi er bare veldig skuffet alle sammen. Nå skal vi ta vare på unge gutter som har opplevd den tyngste dagen i sitt liv som idrettsutøver, så skal vi svare fornuftig fra i morgen av, sier Bruun-Hanssen.

«RBH – du må gå»

«RBH – du må gå» er blitt sunget på flere kamper i det siste. Også etter at nedrykket var et faktum i Mjøndalen.

— At de som er ledere er ansvarlige for situasjonen vi har kommet opp i, er soleklart. Så får vi ikke svare på slike spørsmål i kveld når følelsene er så tykt utenpå. Det som er viktig nå er å løfte Brann igjen og gjøre det som er rett for Brann.

Spillerne skal bruke de kommende dagene på å evaluere sesongen før de tar ferie. Bruun-Hanssen sier det vil bli en grundig evaluering i hele klubben.

— Jeg tror at full åpenhet og grundige i forhold til situasjonen vi er oppe i, er det eneste vi er tjent med. Brann er mye større enn enkeltpersoner. Nå er det mange i Bergen som har det tungt og vondt. Vi har opplevd noe vi ikke trodde vi skulle oppleve. Da må vi selvsagt gå inn og oppsummere og evaluere hvorfor det har gått som det er gått. Og så peke en vei fremover for Brann, sier Bruun-Hanssen.

— Kan ledelsen i Brann fortsette etter nedrykket?

— Det får vi prøve å svare på de kommende dagene.

Vil ikke kritisere fansen

Deler av Brann-fansen kom i fokus da det gikk mot nedrykk i annen omgang. Bruun-Hanssen vil ikke kritisere supporterne som hev fyrverkeri ut på banen.

— Fansen er fortvilet og skuffet. Jeg føler med dem. De har støtte oss i tykt og tynt i så lang tid. Jeg føler ikke noe behov for å være sint på dem.

Publisert: