Mjøndalens uvanlige sikkerhetsgrep: Vil flytte trenerbenkene

Mjøndalen ønsker å skape avstand mellom Brann-fansen og Rikard Norling i nedrykkskampen.

BENKEN: Dette er trenerbenken Mjøndalen ønsker å flytte lenger bort fra bortesupporterne. De tilreisende fra Bergen vil være plassert på jordhaugen som skimtes i bakgrunnen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

MJØNDALEN (Bergens Tidende): Onsdag blir det endelig avgjort om Brann eller Mjøndalen spiller i eliteserien neste år.

Den andre kvalifiseringskampen går på Mjøndalen stadion, der det bare er én sittetribune og plass til 2500 mennesker.

Det blir smekk fullt, blant annet ved hjelp av 300 Brann-supportere.

Les også

Her er laget som kan sende Brann ned

De tilreisende fra Bergen vil være plassert på en haug langs den ene sidelinjen. Normalt er det bare et par meter unna den ene innbytterbenken på arenaen, men i et ekstraordinært grep ønsker Mjøndalen å søke Norges Fotballforbund (NFF) om å flytte innbytterbenkene lenger bort fra tilskuerne.

— I akkurat denne kampen kan det være greit å sette benkene litt lenger unna folkemassene, sier Kenneth Karlsen, sports- og administrasjonssjef i Mjøndalen.

- Frykter dere sinte Brann-supportere?

— Neida. Men det er tross alt en del mennesker som skal være her, og det kan bli veldig, veldig tett. Men dette er en sak Norges Fotballforbund avgjør.

Sikkerhetssone

I utgangspunktet skulle man ikke tro at det var et problem å endre innbytterbenkenes plassering. Men det kan det være. NFFs regler sier at det må være fire meters avstand fra innbytterbenkene til sidelinjen. Grunnet et garderobebygg, vil det bare være tre meter mellom bane og benk hvis Mjøndalen får det som de vil.

— Grunnen til at benkene står lenger ut mot hjørnene normalt, er at det bare er på den måten vi får plass til den såkalte sikkerhetssonen, forklarer Karlsen.

Den første kvalifiseringskampen mellom Brann og Mjøndalen spilles i Bergen søndag klokken 19, før det altså er returoppgjør tre dager senere.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk