Brann tilbyr lønnskutt til årets spiller etter opprykket

Sportssjefen håper Fredrik Haugens klubbfølelse gjør det verdt å tjene mindre.

HAR FÅTT TILBUD: Fredrik Haugen har fått et kontraktstilbud av Brann som innebærer at han går vesentlig ned i lønn. Her er Haugen, som ble årets spiller i 1. divisjon, i kamp mot Bærum denne høsten. Foto: Ørjan Deisz
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Søndag mottok Fredrik Haugen prisen som årets spiller i 1. divisjon på Stadion, men suksessen i Bergen betyr ikke at han nødvendigvis blir værende. Kontraktstilbudet han nå har fått av Brann, gir dårligere lønnsbetingelser enn han har i dag. Takker Haugen ja, vil det føre til en lønnsnedgang på rundt 150.000 kroner for ham.

I tråd med ny modell

Haugens grunnlønn er høyere enn makstaket i Branns nye lønnsmodell, som er på 900.000 kroner. På direkte spørsmål om det nye tilbudet fra Brann er i tråd med modellen, svarer sportssjef Rune Soltvedt slik:

— Ja, nå skal jo folk inn i den nye modellen. Jeg håper og tror Fredrik skal synes det å spille for Brann er så kjekt at han synes tilbudet er ok.

Brann-toppen håper Haugens følelser for klubben skal gjøre at han takker ja til lønnsnedgangen.

— Han er definitivt en spiller som best kler den røde og hvite drakten, og at det står Brann over hjertet hans. Jeg håper han ser det, sier Soltvedt.

Haugen selv har ikke besvart BTs henvendelser om de pågående kontraktssamtalene med Brann. Hans agent, Tore Pedersen, er meget ordknapp.

— Kan du kommentere tilbudet fra Brann, Pedersen?

— Nei.

Soltvedt i Brann beskriver dialogen mellom partene som god, mens agenten ikke ønsker å si hvordan den oppleves.

— Vi tar det med Brann, sier Pedersen.

- La press på Haugen

Fredrik Haugen har hatt en svært god høst for Brann, men i vår var ikke spillet hans like blendende. Den sportslige ledelsen på Stadion var i sommer ikke sikre på om de ville gi ham et nytt tilbud, spesielt ikke dersom Brann skulle bli værende i 1. divisjon.

— Tidligere i år la vi litt press på ham, om at han måtte prestere. Så synes vi han har tatt opp hansken i 1. divisjon. Det håper vi han tar med seg videre i Brann-trøyen i eliteserien. At han blir en som får ut potensialet sitt der, sier Soltvedt.

I Bergensavisenuttaler sportssjefen for øvrig at Brann har anledning til å gå utover rammene i lønnsmodellen, dersom det kommer eksterne lønnsbidrag.

Publisert: