Thorkildsen kaster ikke i Monaco

<p>Andreas Thorkildsen har bestemt seg for å stå over Diamond League-stevnet i Monaco fredag kveld på grunn av lårskaden.</p>

Publisert Publisert

HELSINGFORS, FINLAND 20120628.EM I friidrett I Helsingfors 2012.Andreas Thorkildsen under spydfinalen torsdag kveld.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Dermed ble den delvis mislykkede spydfinalen i Helsingfors-EM hans siste konkurranse før OL. Der endte Thorkildsen på fjerdeplass etter bare å ha gjennomført tre kast i konkurransen. Han kjente en skade i muskelen i låret og valgte å trekke seg midtveis i EM-finalen.

– Vi har bestemt at Andreas ikke kaster i Monaco, for det ville vært idiotisk hvis han skulle ha stilt der og noe skulle ha skjedd, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Treneren forteller at det kommer til å bli mye trening i stedet for kasting i Monaco, og det er også klart at Thorkildsen kommer til å legge de siste OL-forberedelsene til Oslo. Han reiser ikke til London før 6. august.

Målet til Thorkildsen er selvsagt å forsvare de gullmedaljene han har fra OL både i 2004 og 2008, og selv om han har hatt en problematisk sesong, blir han fortsatt regnet som et stort norsk gullhåp i London.

Framgang

Etter at Thorkildsen kom hjem fra EM i Helsingfors har han fått behandlinger for skaden i låret, og Martinsen sier til NTB at det er framgang.

– Det går fremover med Andreas. Han får trent greit ved å gjøre litt av hvert, men spydet har fått hvile siden EM. Derfor er det blitt mye styrketrening, som går på å trene overkroppen og beina. Litt løping er det også blitt, men ikke sprint. Det gjelder å trene slik at han ikke har vondt, sa trener Åsmund Martinsen til NTB like før helgen. Martinsen sier at framgangen har fortsatt gjennom helgen.

Thorkildsen har ikke vunnet et eneste stevne denne sesongen, men det er ikke første gangen han har problemer før et stort mesterskap. Han kom, for eksempel, til VM i Osaka i 2007 med bare tre kast i kroppen på forhånd. Da var det ryggen som plaget ham. Den gangen endte det likevel med VM-sølv bak Tero Pitkämäki.

9.-plass

Før OL i London er det tsjekkeren Vitezslav Vesely som leder verdensstatistikken i spyd med et kast på 88,11 meter. Den latviske veteranen Vadims Vasilevskis ligger på plassen bak med 86,50 meter.

Thorkildsen ligger på 9.-plass i år med et lengstekast på 84,72 meter. Det presterte han i stevnet i Ostrava 25. mai. Da mente han selv å merke klar framgang, men verken i Diamond League-stevnet på Bislett 7. juni eller i EM noen uker etterpå, ble det klaff for ham.

Planen var at Thorkildsen skulle ha kastet to konkurranser mellom EM og OL, men begge er gått i vasken.

– Det er alltid gunstig med konkurranser og konkurransetrening, men jeg tror på ingen måte det er avgjørende for OL-innsatsen til Andreas at han ikke har fått kastet de to planlagte stevene etter EM. Jeg føler meg sikker på at han kan kaste langt i London uansett, sier Åsmund Martinsen.

(©NTB)

Publisert